avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitate cont bancar asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitate cont bancar asociatie proprietari

In conditiile in care, datorita programului de lucru, sunt acasa in intervalul 20:00 - 8:00 (in cel mai fericit caz), as dori sa stiu daca, cerand ibanul catre care as putea sa fac plata cheltuielilor lunare, raspunsul negativ al doamnei administrator ("nu avem asa ceva") este corect dpdv legal sau necesita o interventie ulterioara.

Citez proiectul de act normativ "Lege privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor", publicat pe data de 21.12.2011 (sursa mdrap.ro):
Art. 17
(2) Fiecare asociaţie de proprietari este obligată să deţină câte un singur cont bancar de venituri şi cheltuieli care va fi comunicat tuturor proprietarilor prin afişare la avizier, odată cu lista de întreţinere.


Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Proprietar nou , utilizator 16:40, 13 Noiembrie 2018
Este doar un proiect de lege.

Dar asociatiile de proprietari, ca persoane juridice trebuie sa lucreze cu banca.
Daca nu aveti cont bancar la asociatie, trimiteti banii prin Western Union sau prin posta sau prin alt mijloc de transfer bani, administratorului. Mentionati apartamentul, numele si ce reprezinta suma respectiva. Pastrati chitanta postala ca sa puteti dovedi plata.
Comitetul se ocupa de deschiderea unui cont bancar.
Daca asociatia e mica de regula se evita contul bancar.
In lege scrie ca fiecare asociatie este obligata sa aiba UN SINGUR CONT bancar. Nu scrie ca asociatia este obligata sa aiba cont,ci , daca are cont, sa fie doar unul, nu mai multe.
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2018
Proprietar nou, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, conform legii nr. 196/2018 privind înființarea, ... iHazABike iHazABike Buna ziua, Conform legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, la ... (vezi toată discuția)
Prin virament bancar ! codrutz2007 codrutz2007 Buna ziua ,am o intrebare ,o asociatie de proprietari este obligata sa aiba un cont bancar prin care sa imi platesc utilitatile prin internet banking,fara a fi ... (vezi toată discuția)
Lege nr. 196/2018 din 20 iulie 2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor. MARNUC MARNUC Buna ziua. Am o intebare legata de aceasta lege. Cine sau ce autoritate este respunzatoare cu aplicarea de contravenții și sancțiuni prevazute la ART. 102 ... (vezi toată discuția)