Buna ziua ,am o intrebare ,o asociatie de proprietari este obligata sa aiba un cont bancar prin care sa imi platesc utilitatile prin internet banking,fara a fi nevoit sa ii bat la usa ,si care este legea de a putea fi obligat ! Va multumesc !
Adam Grecu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Da domnule, LEGEA nr. 196 din 20 iulie 2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, va ajuta, iata: ART. 20
(1) Fiecare asociaţie de proprietari este obligată să deţină un singur cont bancar.
(2) În vederea plăţii cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, datele de identificare ale contului bancar prevăzut la alin. (1) se comunică tuturor proprietarilor prin afişare la avizier, odată cu lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari.
(3) Prin datele de identificare ale contului bancar menţionate la alin. (2) se înţelege numele titularului contului, banca la care este deschis contul, sucursala şi codul IBAN.
Notificati in scris asociatia de proprietari ca incepand cu plata cheltuielilor de pe Lista de plata...., nu mai sunteti dispus sa le bateti la usa, spuneti ca v-ati lovit la deget si sunteti nevoit sa folositi contul asociatiei in timp util. Este necesar sa vizualizati de fiecare data noua lista de plata pentru a observa achitarea prin banca o obligatiilor financiare repartizate pe luna trecuta (nu trebuie sa apareti cu debit).
Succes!
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
CORECT!
Dupa ce ca este o chestiune legala, mai este foarte usor de lucrat si poate ajuta multi proprietari care chiar sunt ocupati si-si pot efectua platile de acasa. Chiar nu le inteleg atitudinea celor de la asociatia dvs.
Mult succes!
codrutz2007
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Asa este de multe ori nu sunt acasă si am stresul sa ajung sa plătesc utilitățile. Restul facturilor le plătesc după telefon. Probleme nu ar fi la asociatie (sau poate nu le vad eu ) dar nu inteleg ignoranța. Va multumesc inca odata !