avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prin virament bancar !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prin virament bancar !

Buna ziua ,am o intrebare ,o asociatie de proprietari este obligata sa aiba un cont bancar prin care sa imi platesc utilitatile prin internet banking,fara a fi nevoit sa ii bat la usa ,si care este legea de a putea fi obligat ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: codrutz2007 , utilizator 17:04, 6 Aprilie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da domnule, LEGEA nr. 196 din 20 iulie 2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, va ajuta, iata:
ART. 20
(1) Fiecare asociaţie de proprietari este obligată să deţină un singur cont bancar.
(2) În vederea plăţii cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, datele de identificare ale contului bancar prevăzut la alin. (1) se comunică tuturor proprietarilor prin afişare la avizier, odată cu lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari.
(3) Prin datele de identificare ale contului bancar menţionate la alin. (2) se înţelege numele titularului contului, banca la care este deschis contul, sucursala şi codul IBAN.


Notificati in scris asociatia de proprietari ca incepand cu plata cheltuielilor de pe Lista de plata...., nu mai sunteti dispus sa le bateti la usa, spuneti ca v-ati lovit la deget si sunteti nevoit sa folositi contul asociatiei in timp util. Este necesar sa vizualizati de fiecare data noua lista de plata pentru a observa achitarea prin banca o obligatiilor financiare repartizate pe luna trecuta (nu trebuie sa apareti cu debit).
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt corecți la utilități dar sunt refuzat să-mi de-a contul iban ! Sa inteleg ca trebuia să-l expună la avizier ! Multumesc frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CORECT!
Dupa ce ca este o chestiune legala, mai este foarte usor de lucrat si poate ajuta multi proprietari care chiar sunt ocupati si-si pot efectua platile de acasa. Chiar nu le inteleg atitudinea celor de la asociatia dvs.
Mult succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa este de multe ori nu sunt acasă si am stresul sa ajung sa plătesc utilitățile. Restul facturilor le plătesc după telefon. Probleme nu ar fi la asociatie (sau poate nu le vad eu ) dar nu inteleg ignoranța. Va multumesc inca odata !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru completa si corecta dv informare studiati disp L nr 196/2018

Alte discuții în legătură

Acces locatar la cont bancar asociatie locatari pentru plata intretinerii Nastasescu Nastasescu Cum pot obtine acces la contul bancar al asociatie de locatari, daca banca si presedintele asociatiei de locatari refuza accesu la cont pentru plata ... (vezi toată discuția)
Card bancar asociatie gera905 gera905 Buna ziua. 1.Asociatia detine la aceeasi banca un cont ptr fondul de reparatii si un cont curent ptr incasari si plati. Este obligatoriu sa renuntam la ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari fara cont bancar DAC123 DAC123 Am si eu o intrebare. Unde ma pot adresa sau ce trebuie sa fac pt ca administratorul sa faca asociatia de proprietari persoana juridica. Asociatia noastra in ... (vezi toată discuția)