avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces locatar la cont bancar asociatie locatari pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces locatar la cont bancar asociatie locatari pentru plata intretinerii

Cum pot obtine acces la contul bancar al asociatie de locatari, daca banca si presedintele asociatiei de locatari refuza accesu la cont pentru plata intretinerii? Exista juridic, in afara legii 196/2018, o lege care sa oblige banca s-mi desvaluie codul contului bancar si IBAn pentru plata intretinerii prin transfer bancar? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 10:42, 4 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia este obligata, mai nou, sa detina un singur cont bancar prin care sa deruleze toate platile de furnizori. Acesta trebuie afisat pe toate documentele emise de asociatie: liste de intretinere, chitantiere, registrul de banca etc. Si, normal, la avizier.
Nu se doreste ----> sesizare la primarie.
Legea nr 196/2018 obliga presedintele de asociatie sa informeze locatarii despre contul bancar al asociatiei de proprietari
Articolul 20

(1) Fiecare asociaţie de proprietari este obligată să deţină un singur cont bancar.

(2) În vederea plăţii cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, datele de identificare ale contului bancar prevăzut la alin. (1) se comunică tuturor proprietarilor prin afişare la avizier, odată cu lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari.

(3) Prin datele de identificare ale contului bancar menţionate la alin. (2) se înţelege numele titularului contului, banca la care este deschis contul, sucursala şi codul IBAN.

Articolul 67

(2) Administratorul este obligat să folosească pentru plăţile curente şi pentru încasări contul curent al asociaţiei prevăzut la art. 20 alin. (1), la care au acces pentru informare, în condiţiile art. 2.184-2.190 din Legea nr. 287/2009, republicată, cu modificările ulterioare, toţi proprietarii. În acest cont sunt vărsate, în termen de 24 de ore de la primirea acestora, toate sumele sau valorile primite în numele sau în contul asociaţiei.

(3) Contul menţionat la alin. (2) poate fi utilizat şi pentru plata cotelor lunare de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de către proprietari.

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
banca nu e datoare sa va faca cunoscut contul asociatiei; E DE DATORIA CELOR DE LA BLOC SA FACA ASTA !
Buna ziua!Am solicitat contul bancar al asociatiei de Propietari ,iar adm. nu a dorit sa il comunice motiv: asociatiile de proprietari nu au cont deschis la banca.Solicitarea era pentru a plata cv intretinerii prin cont bancar .Ce pot sa fac pentru al determina sa imi comunice contul asociatiei?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti sesizare la primarie si schimbati asa zis administratorul cu cineva care chiar este administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card bancar asociatie gera905 gera905 Buna ziua. 1.Asociatia detine la aceeasi banca un cont ptr fondul de reparatii si un cont curent ptr incasari si plati. Este obligatoriu sa renuntam la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, conform legii nr. 196/2018 privind înființarea, ... iHazABike iHazABike Buna ziua, Conform legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, la ... (vezi toată discuția)
Prin virament bancar ! codrutz2007 codrutz2007 Buna ziua ,am o intrebare ,o asociatie de proprietari este obligata sa aiba un cont bancar prin care sa imi platesc utilitatile prin internet banking,fara a fi ... (vezi toată discuția)