avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate Hemera22

Activitate Hemera22

Buna ziua,
Lucrez la o institutie privata. Azi toata lumea a primit marire de salar 500 Ron. Eu singura am primit 300 Ron. Mentionez ca si colegii sun angajati pe acelasi post, vechimea variaza, eu nu sunt nici primul venit, nici ultimul. Ce pot face? Salariul este confidential conform CIM, dar totusi stie toata lumea ca toti (inafara de mine) au primit acelas salariu.
Puteti sa-mi ziceti in care articol scrie ca doamna sefa era discriminata? Astept raspunsuri de la consilieri si nu de la provocatori. Intrebarea era pusa intr-un anumit topic. Asteptam ajutor. Va rog, sa-mi scrieti in privat si aceasta intrebare sa lasam pentru raspunsuri utile.

Din partea mea toata lumea poate sa vorbeasca in ce limba doreste, chiar daca si eu sunt de fata. Daca cineva are ceva de spus mie, atunci e util sa vorbim intr-o limba pe care cunoastem amandoi. Daca acest lucru nu este posibil, atunci ramane comunicatia non-verbala.
Eram curioasa ca ce pot face daca eram discriminata.
Primul raspuns a fost de folos, multumesc!
Da,am. Angajatorului nu i-am făcut o copie (poate era o greșeală, dar aveau adeverință de la medicul de familie și de la medicina muncii, în care scria că sunt apt de muncă, cu DZ1 ). Mă deranjează faptul că vor să scape de mine din cauza unei neînțelegeri de ieri (v. întrebarea mea de ieri).
Aș dori să știu dacă angajatorul poate să mă demisioneze pe data de 15 noembrie, fără preaviz conform art. 31, al. 3?
Sunt angajată la societate începând cu data de 11 octombrie. În contractul meu scrie că perioda de probă este de 30 zile lucrătoare. Sunt angajată ca și asistent vânzări,
Menționez că am o boală (handicap), de care angajatorul era informat (adeverință de la medicul de familie și de la medicina muncii) și confort art. 31. al. 2 perioada de probă este de 30 de zile calendaristice.
Astăzi la locul de muncă m-am întâlnit cu o colegă care a demisionat și era prezentă în magazin ca și clientă. Vorbeam în limba maghiară (suntem de naționalitate maghiară). A venit șefa și zicea că e lipsă de respect față de ea că noi două vorbim în limba maghiară când și ea este de față. I-am explicat, că era o conversație între fosta angajată și mine și că nu vorbeam nimic interesant sau nimic ce trebuia să înțeleagă și ea.
Am avut o ceartă foarte urâtă și am fost sunată de șeful cel mare, care zicea că șefa are dreptul să-mi ceară să vorbesc în limba română.
Cu colegii și clienții români vorbesc în limba româna, care nu stiu, vorbesc în engleză, nu am avut probleme cu oamenii de naționalitate diferită)
Poate să mă oblige să vorbesc în limba română? Dacă nu, unde ași putea să depun plângere? ITM-ul mă poate ajuta?