mihaela_lore a scris:
Buna seara. Doresc transcrierea certificatului de nastere al copilului născut in străinătate. Certificatul de nastere a fost intregistrat prima data cu numele meu de domnișoara. M-am căsătorit in străinătate și am reinregistrat certificatul de nastere unde am luat numele soțului, pasi simpli de făcut in străinătate. La momentul transcrierii acestui certificat la consulatul roman am întâmpinat o problema: transcrierea nu se poate face deoarce la momentul nașterii aveam numele de domnișoara iar acum figurez cu numele soțului in noul certificat de nastere. Autoritățile străine mi-au spus ca nu pot anula și nici rescrie certificatul deoarce totul a fost corect scris la momentul înregistrării. Pe certificatul de nastere străin este menționat numele preluat dar și numele meu anterior de domnișoara. Ce opțiuni avem pentru a face recunoscut certificatul de nastere și de a obține pașaport românesc pentru copil? Ambii părinți romani.
Singura informație găsită: În situația în care, la depunerea cererilor de transcriere a certificatelor sau extraselor procurate din străinătate, se stabilește că au intervenit modificări la numele și/sau prenumele titularului actului, față de documentele ce însoțesc cererea de transcriere, se solicită documentele necesare clarificării neconcordanțelor privind numele și/sau prenumele.
Totul vag, nu se specifica ce fel de documente, exemple.
Ma poate îndruma cineva?