Revin din nou cu rugamintea sa ma ajutati cu articolul de lege, pentru trimiterea de notificari pentru clienti rau platnici, care au intrzieri la plata facturilor, in baza noului Cod civil valabil de la 1 oct. 2011. Notificarea doresc sa o fac acum pentru facturi neincasate cu termen de plata anterior datei de 01.10.2011, dar in conformitate cu articolele din Noul Cod civil.Va multumesc.
Va rog sa ma ajutati cu baza legala pentru trimiterea de notificari pentru clienti rau platnici, care au intrzieri la plata facturilor.Stiu ca in vechiul Cod civil, anterior datei de 1.10.2011, era art. 1079, dar acum nu stiu care este articolul din Codul civil valabil de la 1 oct. 2011. Poate ma puteti ajuta si cu un model de notificare in baza Codului civil actual. Va multumesc foarte mult.
La deschiderea procesului, in anul 2004, eram mostenitorul legal prin notariat a averii bunicului care decedase in anul 1997 dar nu cunosteam in mod expres ca acel teren era proprietatea lui, cu extras CF.Reclamantul stiind ca acel teren si casa nu erau intabulate pe numele lui, m-a chemat pe mine in procesul de uzucapiune, prezentand insusi copie dupa CF in care era proprietar bunicul.In anul 2006 mi-am trecut si acel teren pe numele meu, prin notariat si implicit extras CF, pe care l-am prezentat la proces revendicandu-mi dreptul de proprietar.Stiu, cred ca nu ma insel, ca in zonele unde era carte funciara functiona si sunt valabile prevederile Decretul-lege nr.115 din 27 aprilie 1938 pentru unificarea dispozitiilor referitoare la cartile funciare si puteai invoca uzucapiunea doar dupa 20 de ani de la moartea proprietarul.Mentionez ca la deschiderea uzucapiunii trecusera doar 7 ani de la decesul proprietarului(bunicului) iar in present figurez eu cu aceasta calitate.
Mai precizez faptul ca in 1990 cand se puteau revendica proprietatile bunicul avea 90 de ani.
Actele mele sunt concrete ;
- Extras CF pe numele bunicului
- Extras CF pe numele meu
- Adresa de inregistrare la primarie ca proprietar si chitante de plata a impozitului dupa aceasta data
Argumentele lui (reclamantului) si sustinerile :
- Si-a edificat casa in 1996 si au trecut 30 ani de atunci
- Martori care declara ca bunicul meu nu ar fi soliciata dreptul de proprietate, argument fals intrucat: a) in 1990 avand 90 de ani nu avea puterea fizica si morala in a se angrena in vre-un proces b) era proprietar de drept si ca orice prigonit al regimului communist, deposedat abuziv de 5 ha de teren, tinea la pamant ca la cel mai de prêt obiect
In credinta ca voi primi terenul mi-am intabulat dreptul de proprietate pe el, si daca cartea funciara te face proprietar si el a construit fara autorizatie de constructie, deduc ca acel drept imi se cuvine mie, altminteri s-ar deduce :
ca sunt proprietar , primesc omul sa stea la mine in casa peste 30 de ani, si dupa moartea mea vine chiriasul si ii ia casa copilului meu ca a stat netulburat acolo, iar titlul de proprietate pe numele decedatului si al urmasilor raman simple hartii pe care s-au dat bani pt intabulare iar chiriasul hodoronc-tronc invoca uzucapiunea si te lasa fara casa !?
Mentionez ca s-au facut expertise care au identificat terenul conform CF si acum nu se dau decat amanari ( cca 1,5 ani pentru 2 expertize, a 2-a solicitandu-se tot de reclamant precum ca nu am participat la prima, in fond identice) fara nici o hotarare.
Va intreb, nedumerit :
1. toate extrasele CF de-a lungul impului sunt pe bunicul meu si acum pe mine, ca nepot-mostenitor, deci nu a fost expropiat nici de regimul ceausit, in acest caz pot fii expropiat in present ?
2. daca imi descoper ca in viitor am o mostenire pe care nu o cunosc in present, pot fii invinuit ca imi cer drepturile de care altul se foloseste ?
Am ajuns la disperare cu legislatia asta, respectiv pierd procesul, terenul, banii de avocatii, banii de impozite platite, banii pentru taxa de succesiune aferenta plus, colac peste pupaza sa ii mai dau bani pt. cheltuieli de judecata…. !!!
Ce sanse am sa imi recuperez terenul si ce lege sa invoc.Am ajuns pana acolo sa-I spun reclamantului sa vina sa imi plateasca terenul si intr-o ora rezolvam diferendul, dar ma ironizeaza spunandu-mi ca oricum o sa castige, ce rost are sa imi mai plateasca…?
Eu in continuare sper sa castig, dar sunt total bulversat, nu stiu cum sa mai procedez si daca merita sa mai continui in acest demers, in care inca mai cred.
In anul 1923 bunicul meu a fost improprietarit cu 674 m.p. teren intravilan, ,care in anul 1965 a fost inregistrat in Cartea funciara si pe care in anul 1968 un vecin (reclamantul) si-a construit casa.
In urma decesului bunicului meu in anul 1997, reclamantul in anul 2004 imi intenteaza mie ca mostenitor( nepot) si in calitate de parat, un proces pentru a deveni el proprietar invocand uzucapiunea de 30 de ani.
In timpul procesului, in anul 2006, eu ma iregistrez, ca mostenitor, cu acest teren in Cartea funciara si depun la judecatorie extras CF pe numele meu (nepot mostenitor).
Din anul 2004, de la deschiderea procesului de uzucapiune, si pana in present au trecut mai mult de 4 ani, iar procesul nu s-a terminat.
Avand in vedre ca :
1. Sunt din Transilvania unde exista in 1965 Catre funciara
2. Bunicul meu care era proprietar tabular, cu extra CF pe acel teren, a decedat dupa 7 ani de la deschiderea procesului de uzucapiune ( proces deschis in 2004).
3. Din anul 2006 devin eu proprietar (nepot mostenitor) cu extras CF pe acel teren
4. Casa costruita de reclamant nu avea autorizatie de constructie la momentul edificarii ei (in anul 1968)
5. Procesul de uzucapiune este de peste 4 ani pe rolul judecatoriei
ce sanse am de a intra in posesia terenului si a-l executa silit pe reclamant, pentru a-mi pune la dispozitie terenul eliberat de constructiile facute fara autorizatie , intrucat eu vreau sa imi costruiesc, ca proprietar actual tabular, o casa sau a-l da coppiilor mei ca mostenire.
Apoape disperat de acest proces indelungat pentru un teren pe care am act de proprietate (extras CF) si pe care nu il pot folosi pentru ca il doreste reclamantul, invocand uzucapiunea de 30 de ani, va cer ajutorul, si intreb daca este posibil sa pierd procesul, respective terenul in cauza. Multumesc.