avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notificare intarziere plata facturi de catre clienti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notificare intarziere plata facturi de catre clienti

Va rog sa ma ajutati cu baza legala pentru trimiterea de notificari pentru clienti rau platnici, care au intrzieri la plata facturilor.Stiu ca in vechiul Cod civil, anterior datei de 1.10.2011, era art. 1079, dar acum nu stiu care este articolul din Codul civil valabil de la 1 oct. 2011. Poate ma puteti ajuta si cu un model de notificare in baza Codului civil actual. Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: nfloryn , utilizator 20:21, 18 Octombrie 2011
nfloryn, atentie! Notificarea facuta inainte de 01 octombrie 2011, cand a intrat in vigoare noul Cod civil, republicat, ramane in discutie si se judeca ca atare pe vechea legislatie in care s-a incheiat orice fel de contract! In consecinta, creditorul va invoca acel art.1079 din Codul civil de la 1864, drept pentru care este indreptatit sa solicite penalitati si dobanzi in temeiul legii vechi! Iti recomand sa citesti Legea nr.71/2011 cu privire la aplicarea noului Cod civil, republicat.
Revin din nou cu rugamintea sa ma ajutati cu articolul de lege, pentru trimiterea de notificari pentru clienti rau platnici, care au intrzieri la plata facturilor, in baza noului Cod civil valabil de la 1 oct. 2011. Notificarea doresc sa o fac acum pentru facturi neincasate cu termen de plata anterior datei de 01.10.2011, dar in conformitate cu articolele din Noul Cod civil.Va multumesc.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportul donațiilor ELLABV ELLABV Conform noului Cod civil persoanele care pot cere raportul donatiilor sunt: descendentii, sotul supravietuitor sau creditorii personali ai acestora, in vechea ... (vezi toată discuția)
Codul civil, art. 1079 loriel loriel Buna ziua, In continutul unui contract am intalnit urmatoarea prevedere: In cazul neexecutarii totale sau partiale si/sau la timp si/sau corespunzatoare ... (vezi toată discuția)
Unde pot gasi vechiul cod civil in format electronic? Tarzan2012 Tarzan2012 1) Doresc sa mi se dea si mie un link unde pot vedea vechiul cod civil ca sa-l studiez fata de noul cod civil. Mentionez ca am cautat si mereu imi apare in ... (vezi toată discuția)