In continutul unui contract am intalnit urmatoarea prevedere:
In cazul neexecutarii totale sau partiale si/sau la timp si/sau corespunzatoare a obligatiilor asumate de catre oricare dintre parti, partea in culpa este considerata de drept in intarziere, fara a fi necesara vreo notificare in acest sens, in temeiul dispozitiilor art. 1079, alin. 2, pct. 2, din Codul Civil.
Va rog sa imi spuneti care este noul articol, dupa noul cod civil, caruia ii corespunde prevederea respectiva. Din cate am vazut, dupa noul cod civil art. 1079 se refera la mosteniri, deci nu are nicio legatura cu obligatiile contractuale.
Legea aplicabila contractului este cea de la data incheierii lui. Prin urmare, vechiul cod civil ramane aplicabil in continuare acestui contract, noul cod civil neputand modifica obligatii asumate anterior intrarii sale in vigoare (principiul neretroactivitatii).
Este vorba despre un contract care urmeaza a fi semnat maine, insa cei care ni l-au trimis nu au mai actualizat punctul respectiv. De aceea am nevoie de noul numar de acrticol din codul civil.
Multumesc.