avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raportul donațiilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raportul donațiilor

Conform noului Cod civil persoanele care pot cere raportul donatiilor sunt: descendentii, sotul supravietuitor sau creditorii personali ai acestora, in vechea reglementare creditorii neavand aceasta posibilitate (art. 763 Cod civil 1864)



- intrebare: si in cazul donatiilor facute anterior datei de 01.10.2011????
Cel mai recent răspuns: exuser , utilizator 11:21, 27 Septembrie 2011
totul se raporteaza la data deschiderii succesiunii. se va aplica codul civil in vigoare la data deschiderii succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E adevarat ca s-au modificat prevederile legale privind succesiunea? Silviu6707 Silviu6707 Mama a murit in 2010, iar tata pretinde ca in urma ultimelor modificari ale Codului Civil este unicul mostenitor de drept, iar noi, cei trei fii, vom intra in ... (vezi toată discuția)
Lichidare regim matrimonial mihai09 mihai09 regimul matrimonial se lichideaza de sotul supravietuitor si mostenitori si pentru mostenirile deschise inainte de 01.10.2011? (vezi toată discuția)
Notificare intarziere plata facturi de catre clienti nfloryn nfloryn Va rog sa ma ajutati cu baza legala pentru trimiterea de notificari pentru clienti rau platnici, care au intrzieri la plata facturilor.Stiu ca in vechiul Cod ... (vezi toată discuția)