avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandruE

Activitate AlexandruE

Mulțumesc pentru răspuns.

adriandimitriu a scris:

legislatia aplicabila societatilor comerciale. logica este urmatoarea: Persoana Fizica este Autorizata sa efectueze lucrari in domeniul CAEN declarat, pentru care a prezentat la inregistrare documente care arata priceperea in domeniu (singura dovada ca nu e impostor). PFA este protejat pe baza acestei inregistrari. Daca insa PFA contracteaza cu terti prestatori pentru a livra clientilor, acest lucru inseamna fie ca PFA este incompetent, fie s-a dezvoltat prea mult. In primul caz, PFA trebuie lichidat fiindca pericliteaza piata, in al doilea, trebuie sa se inregistreze ca o firma de nivel economic superior. daca va nemultumeste, va indemn sa cereti o consultatie unui avocat comercial

Aveți va rog si o baza legala?
Exista pfa cu acest cod caen.
Mulțumesc

adriandimitriu a scris:

un PFA nu are dreptul sa contracteze servicii care fac parte din CAEN-ul declarat. In acest caz înființați un SRL

Buna ziua. Suntem o firma de intermediere intre furnizori si clienți si am vrea sa recrutam agenti la rândul nostru pentru a ne ajuta sa gasim mai mulți clienți. In schimbul comenzilor primite de la acești agenti am vrea sa ii remuneraram cu un mic comision. Nu vrem sa facem angajări asa ca întrebarea mea este: Pot sa isi înființeze un PFA si sa lucreze cu noi? Respectând mimim 4 criterii ale independentei unui pfa.

Multumesc.
Ps. Ce cod caed ar trebui sa aiba? 4619?
Update.
Pentru a ajuta exemplul.
Se presupune ca pe factura de întrare avem 50 buc iar pe cele 2 facturi de ieșire cu denumiri diferite facem ieșirea 25 pe una 25 pe celalta.
Up. Mulțumesc
Buna ziua. O simpla întrebare va rog.
In cadrul unei firme de distribuție produse non alimentare si alimentare la nivel național.
Aceasta firmă poate vinde același produs sub denumire diferita?
Exemplu:
-Denumire intrare "Papuci"
-Denumire ieșire FACT.1 "Pantofi Dama X culoare verde" iar denumire FACT.2 "Papuci"
(Tot odata in cazul de fata folosind un alt facturier cu alta serie, daca are vreo influență).

Il poate vinde la preturi diferite?

Daca da, cum este acest lucrul influențat de tipul de gestiune, global valorica sau cantitativ valorica.

De asemenea, de ce aspecte trebuie sa tina cont departamentul de contabilitate cand face acest lucru?

Mulțumesc mult!
Buna ziua, doresc sa aplic pentru programul StartUp Nation, insa consultantul meu a fost putin surprins cand am intrebat ce se intampla daca nu pot tine firma deschisa 2 ani. Mi-a raspuns ca nu stie exact si ca revine cu informatii, a doua oara cand am intrebat am avut parte de acelas raspuns.

Sunt putin in dubii, as vrea sa aud si parerea Dvs.
Astfel, se presupune ca dosarul imi este aprobat, si obtin finantare, in cazul in care nu reusesc sa mentin firma deschisa, care sunt urmarile, si daca trebuie sa returnez vre-un ban.

Evident ca nu intetionez acest lucru, dar vreau sa fiu bine informat inainte de a lua o decizie.

Va multumesc, o zi frumoasa =)