avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Denumire diferita a articolelor.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Denumire diferita a articolelor.

Buna ziua. O simpla întrebare va rog.
In cadrul unei firme de distribuție produse non alimentare si alimentare la nivel național.
Aceasta firmă poate vinde același produs sub denumire diferita?
Exemplu:
-Denumire intrare "Papuci"
-Denumire ieșire FACT.1 "Pantofi Dama X culoare verde" iar denumire FACT.2 "Papuci"
(Tot odata in cazul de fata folosind un alt facturier cu alta serie, daca are vreo influență).

Il poate vinde la preturi diferite?

Daca da, cum este acest lucrul influențat de tipul de gestiune, global valorica sau cantitativ valorica.

De asemenea, de ce aspecte trebuie sa tina cont departamentul de contabilitate cand face acest lucru?

Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: AlexandruE , utilizator 03:25, 21 Aprilie 2022
Up. Mulțumesc
Update.
Pentru a ajuta exemplul.
Se presupune ca pe factura de întrare avem 50 buc iar pe cele 2 facturi de ieșire cu denumiri diferite facem ieșirea 25 pe una 25 pe celalta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune magazin haine ionut_79 ionut_79 buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine. pentru o SRL, activitate secundara comert cu amanuntul al imbracamintei, cum este cel mai bine sa tina ... (vezi toată discuția)
Problema nir-uri / factura furnizor NNSilviu NNSilviu Buna seara. Am unele nedumeriri si sper ca ma puteti indruma. Am deschis un S.R.L si dupa plasarea primelor comenzi, trebuie sa fac NIR-urile. Aici as avea ... (vezi toată discuția)
Metoda iesire din stoc aceesorii oferite cadou catalina1322 catalina1322 Buna ziua, Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Daca la anumite produse vandute ofer cadou accesorii, cum pot sa ma justific ca acele produse nu se mai afla ... (vezi toată discuția)