avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate gabey1070

Activitate gabey1070

Răspuns la discuția incredintare minor catre tata
Cu mama copilului nu am nimic! Ea nu vrea sa inteleaga ca acel copil nu poate sa creasca doar cu mama. Ce a fost intre noi s-a dus dar, mai presus de orice este copilul! Lucrul acesta nu-l intelege! Merge pe principiul ca "un copil poate sa fie crescut doar de mama", slogan impus de altii!
Sunt la a treia actiune de reincredintare si am fost respins pentru ca, citez: "se lezeaza interesele copilului si ale mamei".
Doamna, aveti copii? Cum va simtiti fara el o zi? Dar o saptamana? Dar doua? Daca cineva va rapeste dreptul de a vorbi cu el? Cum va simtiti in postura de mama ( cand custodia revine tatalui), atunci cand copilul este lasat in grija socrilor (bunicilor), tatal vine seara tarziu iar in week-end-uri este "plasat" tot la bunici, in provincie?
Art. 43 din Codul Familiei: Parintele divortat, caruia nu i s-a incredintat custodia copilului, pastreaza dreptul de a avea lagaturi personale cu acesta, precum si de a veghe la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala."
Care Autoritate face evaluare in teren, o saptamana sau o luna? Nici una! Intrati pe site-ul ANES si vedeti cu ce se ocupa! Evaluarile se fac in maxim o ora (chestionar), pe hartie! Suntem in Romania nu in U.S.A!
'' Cel mai rau fel in care simti absenta cuiva, este sa stai langa el si sa stii ca nu va fi niciodata al tau !"
Ati ocolit intrebarile foarte elegant. Eu nu am creat un personaj "sictirizant". Eu am spus ca nu toti barbatii sunt de vina pentru distrugerea mariajelor. Cat esti casatorit, totul este OK. Fiecare parinte are "drepturi egale". Cand intervine divortul, deja tatl este "exemplul negativ", care nu are voie sa se apropie de copil mai mult decat acel program stabilit de instanta. DE CE??? Legea spune ca parintelui caruia nu i s-a incredintat copilul pastreaza dreptul sa vegheze la educatia lui. Cati barbati nu sunt lasati de fostele sotii sa- si vada copii decat daca le dau bani mai multi la pensia de intretinere? Atata vreme cat e tata de familie si aduce toti banii in casa, are toate drepturile, dupa divort, nimic! Repet: societatea romaneasca tinde sa protejeze mama si copilul. Sa protejezi copilul este foarte bine, dar mi se pare ca a proteja unul din parinti cam incalca principiul egalitatii oamenilor in fata legii in general si a sexelor, in special!
Aveti copii? Cum va simtiti fara el o zi? Dar o saptamana? Dar doua? Daca cineva va rapeste dreptul de a vorbi cu el? De ce un tata devine baubau dupa un divort? Se spune ca femeia este egala cu barbatul. Cum? In fata legii este mai presus decat el! De ce? Pentru ca mostenim o mentalitate invechita de 30 de ani? De ce aproape toate femeile gandesc despre barbati ca sunt "nemernici"? Nu cred ca un magistrat si-a pus aceste intrebari in timpul liber!
Daca ma intalnesc cu copilul pe strada, ''in afara'', trebuie sa-l ocolesc?
Ce lege spune ca nu trebuie sa am legaturi personale ''in afara'' programului?
Legea spune ca ''pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala''.
Ce inseamna asta? Ca o femeie este crezuta daca spune ca a fost batuta, un barbat nu!
Domnilor magistrati, incalcati legea cu buna stiinta!
Cum poate tatal divortat, caruia nu i s-a incredintat copilul, sa aibe legaturi personale cu acesta in afara de acel progaram stabilit de instanta? (2 wwek-end-uri pe luna, 30 de zile in vacanta de vara, 1 saptamana in vacanta de iarna) Credeti ca dupa 7 ani de iubire cu copilul tau, sa devii dintr-o data doar "turist" in viata lui? Nu cred ca se poate. Doar pentru ca femeile sunt vazute "bine" in instantele de judecata! DOARE!!!!!
Nu pot sa vorbesc nici macar la telefon cu copilul! Este foarte dureros ca altii sa-ti hotarasca viata!
Am trecut printr-un proces asemanator anul trecut. Situatia a fost identica. Mama (fosta sotie) copilului nu a interesat-o 7 ani copilul. I-am finantat 4 facultati. Le-a facut. Doi ani am fost in localitati diferite. Venea acasa la 2 saptamani. Copilul crestea. Dupa, am locuit impreuna. A inceput masteratul. Pleca la ora 8 si venea la ora 22. Am crescut baietelul, am gatit, am spalat, am facut curatenie. Cu ce m-am ales? Cu o sotie care si-a gasit un amant de 60 ani si care mi-a luat copilul. A intentat actiune de divort. Am pierdut copilul pentru ca anchetele sociale se fac doar pe hartie. Am dreptate domnilor avocati sau judecatori? Justitia este cu adevarat oarba. Legea spune " ocrotim mama si copilul". Dar tatal unde este? Si-a luat palaria si a plecat? Este o lege nescrisa printre judecatori, aceea de a incredinta copilul mamei. Singurele variante pentru castigarea copilului de catre tata este sa demonstrezi cu probe si martori, urmatoarele: mama este alcoolica; mama se drogheaza; mama nu are discernamant; parasirea domiciliului mai mult de 6 luni. Restul, ce spun unii aparatori ai legii, este doar fictiune!
Acum, dupa un an de divort, nu am voie sa-mi vad copilul la scoala, nu am voie sa vorbesc cu el la telefon, programul imi este facut dupa bunul plac al mamei. Pentru ca o instanta judecatoreasca a hotarat asa. Domnilor judecatori si avocati, un copil nu este facut doar de femeie! Ce faceti dumneavoastra, prin lege, inseamna incalcarea principiului egalitatii oamenilor in fata legii in general si a sexelor, in special.
Nimic si nimeni nu compenseaza lipsa unui copil!
Răspuns la discuția dreptul de a fi tata
adelaida_07 ai copii? Stii cum este sa vezi copilul doar de 2 week-end-uri pe luna? De ce trebuie sa sufar? Pentru ca justitia si cei ce le aplica sunt liber profesionisti? De ce o ancheta sociala se face doar pe hartie? Poti sa raspunzi sincer? Nu cred!