avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor catre tata

buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti care ar fi sansele ca tatalui sa-i fie incredintat un minor de 6 ani in conditiile in care veniturile si conditiile pe care le pot oferi cei doi parinti sunt relativ egale, dar tatal este cel care se ocupa de copil - il duce si-l aduce de la gradinita, se joaca, il duce in vizite, etc, legaturile dintre ei fiind extrem de stranse. De la ce varsta se poate cere si lua in considerare si opinia minorului?
De la 10 ani.
Sansele depind de situatia de fapt (de ...poveste) nu exista retete.
trebuie sa demonstrati multe, ca sa va fie incredintat. v-am trimis mesaj privat.
In cazul cand sunt lupte foarte stranse intre pariti si instanta considera ca este necesar, minorul de 6 ani poate fi audiat.
Am avut un caz de genul asta.
Dar, cum a spus si colega mea mai sus, sansele depind de poveste.
nu prea inteleg....
ati scris ca tatal se ocupa de copil,il duce..aduce si asa mai departe....si ati mai scris "ca conditiile,pe care le pot oferi ambi parinti sunt relativ egale"....deci sa inteleg ca si mama ar putea sa il duca,sa il aduca,deci sa se ocupe ea de copil?..poate nu a facut-o ca o faceati dvs.atit de bine ca ea nu mai "ajungea". Ea chiar nu a facut nimic?Dvs. ati si gatit?


Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2008
Mary355, utilizator
Instanta trebuie sa compare posibilitatile celor 2 parinti, sa tina cont in principal de interesul minorului, nu de cel al parintilor, se va efectua o ancheta sociala care va fi avuta in vedere impreuna cu probele ce vor fi adminsitrate pe parcursul unui intreg proces: interogatorii, acte, martori, audierea minorului fiind posibila chiar si inainte de implinirea varstei de 10 ani.
Cheia succesului este : interesul minorului!

Alte discuții în legătură

Urgent Nico Preda Nico Preda care sunt drepturile tatalui asupra unui copil dupa ce ai primit incuviintarea de nume al tatalui?copilul meu nu a purtat numele tatalui timp de 5 ani acum am ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor notme notme am divortat in anul 2007 la cererea fostului sot, insa in fapt a fost un divoert de comun acord;baiatul nostru nascut in 2004 i-a fost incredintat lui, cu ... (vezi toată discuția)
Copil! rpetre79 rpetre79 La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)