avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgent

care sunt drepturile tatalui asupra unui copil dupa ce ai primit incuviintarea de nume al tatalui?copilul meu nu a purtat numele tatalui timp de 5 ani acum am mers in judecata sa facem incunvintarea de nume in caz de divort ce drepturi are asupra copilului????multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:10, 12 Septembrie 2010
Sa deschida proces pentru stabilirea unui program de vizita al minorului sau sa ceara reincredintarea minorului.

andymaurul
Are mai întâi obligaţia de a contribui la creştere şi educare apoi dreptul de a-l vizita, de a-l lua în vacanţe etc. într-un cuvânt toate drepturile pe care le are şi mama. Pentru legătura cu minorul trebuie o sentinţă judecătorească dacă părinţii nu se înţeleg la modalitatea de a tine legătura cu minorul.
Din punct de vedere pur juridic, drepturile tatalui asupra copilului, sunt in legislatia romana, identice cu ale mamei. Bineinteles ca, in situatia unui proces de divort si a accesoriului acestuia, respectiv incredintarea minorului, vor fi importante toate aspectele care duc la concluzia ca incredintarea minorului se face in modul cel mai favorabil acestuia. Principiul interesului major al minorului la incredintare este principal, toate celelalte subsumindu-se si avind un caracter de subsidiaritate acestuia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
ContSters36411, utilizator
Are aceleasi drepturi ca si mama copilului.Daca se despart , tatal are dreptul la legaturi personale cu minorul, de a petrece timp cu el, de a-l lua in vacante.Sigur , urmeaza a se stabili un anume program, in functie de mai multi factori.Tatalui insa ii incumba si o serie de obligatii. Cum se zice, fiecarui drept ii corespunde is o obligatie. Si aici este vorba despre obligatia de intretinere , in principal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
ContSters47264, utilizator
In primul rand are dreptul sa ceara incredintarea minorului, la fel ca si dvs, iar in cazul in care sa spunem ar obtine incredintarea , are dreptul sa solicite obligarea dvs. la plata unei pensii de intretinere in favoarea acestuia.
Apoi in situatia in care minorul va este incredintat dvs.,are dreptul sa vegheze la cresterea si educarea minorului si sa aiba legaturi personale cu minorul stabilite prin intermediul instantei sau nu dupa cum parintii se inteleg sau nu asupra programului de vizita.
In aceasta a doua situatie dvs. aveti posibilitatea obligarii lui la plata pensiei de intretinere in favoarea minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul meu iordana-ionela iordana-ionela buna ziua,numele meu este dana,am 26 de ani si sunt mama de un an si sapte luni.am avut o relatie cu un barbat,am ramas insarcinata,dar nu am reusit sa mergem ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii ale tatalui camina camina La ora actuala am in intretinere un minor (copilul meu) in varsta de pana la 2 ani. Sunt nemaritata. Vreau sa va intreb cum pot obtine pe cale legala pensie ... (vezi toată discuția)
Are sau n-are drept de vizita??? anna_mama_singura anna_mama_singura sunt in proces cu tatal fetitei mele,care are 3 ani...si in urma ultimei infatisari doamna judecatoare ne-a zis ca daca noi ne intelegem in privinta ... (vezi toată discuția)