avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate r3mix

Activitate r3mix

Buna ziua,
Avem urmatoarele situatii:
1 - Eu impreuna cu fosta sotie detinem un imobil in valoare de suma X achizitionat prin programul prima casa. In momentul achizitiei nu eram casatoriti asa ca banca a decis ca suma X sa se imparta in doua credite egale (pe 30 ani) jumatate eu , jumatate ea, ideea este ca la creditul meu ea este codebitor iar la creditul ei eu sunt codebitor.
2 - Mai avem un credit, tot din afara casatoriei unde sunt doar eu debitor.
3 - Mai avem un credit ,obtinut in timpul casatoriei , unde sunt tot eu debitor.
Suntem in proces de divprt , sotia a plecat iar toate ratele au ramas sa le suport eu.
Mentionez ca veniturile mele au fost mult mai mari fata de ale ei, de aceea din salariul meu plateam toate ratele.
Cum se face procesul de partaj in situatia asta?
Pot recupera jumatate din ce am platit ?
Multumesc frumos pentru raspuns.
Cand pot face asta , la prima infatisare ?
Buna ziua,
Sunt in proces de divort cu sotia/fosta , ea este plecata la parinti impreuna cu baietelul de 2 ani. Pe toata aceasta perioada ea imi interzice sa imi vad copilul sau imi aduce diferite scuze.
Cum pot proceda in aceasta situatie?
Mentionez ca nu au fost acte de violenta asupra copilului ci motivele reale al acestui divort, intentat de ea, sunt reprosurile si neintelegerea.(lasand la o parte declaratia ei in care a scris doar baliverne), fara dovezi legale: ordin de protectie , restrictie , interventia politiei, plangeri penale etc.
Multumesc anticipat
O zi placuta
Exista posibilitatea sa nu i se admita actiunea civila ?
Si daca da, in ce conditii.
Multumesc!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca veti fi trimis in judecata, riscati condamnarea la amenda penala sau inchisoarea. Daca persoana vatamata se constituie parte civila si solicita daune materiale/morale, in conditiile in care i se admite actiunea civila, veti fi obligat sa le platiti.

Sunt total de acord cu dumneavoastra, dar ma intereseaza mai multe detalii in cazul in care nu se rezolva prin amiabila.
Multumesc!
Buna seara,
Acum 2 luni am intrat intr-un conflic verbal cu o persoana straina de sex masculin apoi discutia a degenerat intr-o altercatie.
Amandoi am iesit sifonati.
A venit un echipaj de politie cu ambulanta dar nimeni nu a fost transportat la spital.
Ulterior unul a depus plangere cu certificat medico legal iar celalalt (eu) nu.
Eu am fost primul lovit , dar nu am probe in privinta asta.
Nu am scos certificat medico legal pentru ca am considerat ca amandoi suntem de vina.
Mentionez ca persoana respectiva nu a avut leziuni corporale grave, nas rupt , maini rupte, dinti scosi,etc. Doar vanatai si o durere la picior( entorsa).
Pe certificatul medico legal sunt trecute 5 zile de ingrijiri sau spitalizare , nu tin minte foarte bine.
Ce pot face in cazul acesta?
Pot cere contraexpertiza ceritifcatului respectiv cu probe mai concludente?
Ce despagubiri pot suporta?

Va multumesc anticipat!
O seara buna!