avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj credit ipotecar (prima casa) si credit nevoi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj credit ipotecar (prima casa) si credit nevoi personale

Buna ziua,
Avem urmatoarele situatii:
1 - Eu impreuna cu fosta sotie detinem un imobil in valoare de suma X achizitionat prin programul prima casa. In momentul achizitiei nu eram casatoriti asa ca banca a decis ca suma X sa se imparta in doua credite egale (pe 30 ani) jumatate eu , jumatate ea, ideea este ca la creditul meu ea este codebitor iar la creditul ei eu sunt codebitor.
2 - Mai avem un credit, tot din afara casatoriei unde sunt doar eu debitor.
3 - Mai avem un credit ,obtinut in timpul casatoriei , unde sunt tot eu debitor.
Suntem in proces de divprt , sotia a plecat iar toate ratele au ramas sa le suport eu.
Mentionez ca veniturile mele au fost mult mai mari fata de ale ei, de aceea din salariul meu plateam toate ratele.
Cum se face procesul de partaj in situatia asta?
Pot recupera jumatate din ce am platit ?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:45, 10 Noiembrie 2020
Buna ziua,
Teoretic se considera ca ati contribuit juma-juma,
Practic... daca aratati ca ati contribuit cu mai mult o sa beneficiati de o cota mai mare din apartament, daca este singurul bun comun.
Contactati un avocat si cereti partajul prin instanta daca nu va intelegeti amiabil.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentare/partaj DRAGM1974 DRAGM1974 Buna ziua, Am doua intrebari: 1.Daca eu impreuna cu fostul sot (suntem divortati de un an) am facut o intelegere tacita referitor la plata unei rate credit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)