avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am intrat într-un conflict verbal cu un bărbat, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am intrat într-un conflict verbal cu un bărbat, după care discuția a degenerat într-o altercație. El are certificat medico-legal, eu nu, ce se poate întâmpla?

Buna seara,
Acum 2 luni am intrat intr-un conflic verbal cu o persoana straina de sex masculin apoi discutia a degenerat intr-o altercatie.
Amandoi am iesit sifonati.
A venit un echipaj de politie cu ambulanta dar nimeni nu a fost transportat la spital.
Ulterior unul a depus plangere cu certificat medico legal iar celalalt (eu) nu.
Eu am fost primul lovit , dar nu am probe in privinta asta.
Nu am scos certificat medico legal pentru ca am considerat ca amandoi suntem de vina.
Mentionez ca persoana respectiva nu a avut leziuni corporale grave, nas rupt , maini rupte, dinti scosi,etc. Doar vanatai si o durere la picior( entorsa).
Pe certificatul medico legal sunt trecute 5 zile de ingrijiri sau spitalizare , nu tin minte foarte bine.
Ce pot face in cazul acesta?
Pot cere contraexpertiza ceritifcatului respectiv cu probe mai concludente?
Ce despagubiri pot suporta?

Va multumesc anticipat!
O seara buna!

Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: badiumaria , utilizator 00:24, 2 Decembrie 2018
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba despre infracțiunea de loviri sau alte violențe. Până la o eventuală condamnare eu va sfătuiesc să mergeți și să discutați cu persoana vătămată deoarece exista posibilitatea retragerii plângerii prealabile. Succes!
Cu considerație,
Av. Olteanu Ionuț
Sunt total de acord cu dumneavoastra, dar ma intereseaza mai multe detalii in cazul in care nu se rezolva prin amiabila.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
r3mix, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca veti fi trimis in judecata, riscati condamnarea la amenda penala sau inchisoarea. Daca persoana vatamata se constituie parte civila si solicita daune materiale/morale, in conditiile in care i se admite actiunea civila, veti fi obligat sa le platiti.
Exista posibilitatea sa nu i se admita actiunea civila ?
Si daca da, in ce conditii.
Multumesc!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca veti fi trimis in judecata, riscati condamnarea la amenda penala sau inchisoarea. Daca persoana vatamata se constituie parte civila si solicita daune materiale/morale, in conditiile in care i se admite actiunea civila, veti fi obligat sa le platiti.

Cel mai bine ca timp, energie si bani este sa mergeți sa discutați cu partea vătămata si sa o convingeri sa isi retragă plângerea sau sa va împăcați pana sa ajunga cazul in instanța. Se vor admite daune de bun simt precum plata spitaluzarii si zilele in care a lipsit de la munca, etc. La acestea se adauga cheltuieli de judecata. Succes!
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2018
badiumaria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, despagubiri victima? ady_ard01 ady_ard01 Am avut si eu un accident rutier , m-am lovit frontal de o masina intr-o depasire in varf de rampa (nesemnalizata nici cu linie continua nici cu indicator ... (vezi toată discuția)
Incaerare in bar what what DE CURAND AM FOST IMPLICAT INTR UN SCANDAL DIN CARE EU AM IESIT FOARTE SIFONAT .PROBLEMA ESTE CA DOMNII POLITISTI NE AU BAGAT LA DISTRUGERE SI INCAERARE DUPA ... (vezi toată discuția)
Plangere pt. vatamare corporala Cita_B Cita_B Va rog frumos sa-mi spuneti cum trebuie procedat daca sunt acuzata de vatamare corporala si costernata de cele scrise in plangere, sa stau de vorba cu acea ... (vezi toată discuția)