avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate stuccoman

Activitate stuccoman

Răspuns la discuția ROI modificat dupa angajare
Va multumes pentru raspuns.

Din punctul dumneavoastra de vedere, prin semnararea ROI pot fi obligat sa platesc scolarizarile fara sa fiu informat inaintea unei scolarizari cat costa?

Mie mi se pare un abuz sa obligi pe cineva sa plateasca ceva fara sa stie cat costa scolarizarea aceea. Pe mine ma poate trimite, de exemplu, maine fortat la o scolarizare si asta inseamna ca nu pot pleca din firma 2 ani. Anul viitor ma mai trimite la o scolarizare si automat termenul se prelungeste. Si tot asa.

Ce se poate intampla daca refuz sa merg la o scolarizare?

Va multumesc anticipat.
Buna,

Sunt angajatul unei firme din iunie 2009. La angajare am semnat un CIMpe perioada nedeterminata si dupa cateva luni am semnat cu patronul un contract prin care ma angajam ca pana in martie 2010 sa nu plec de la firma in caz contra voi platii toate scolarizarile la care am participat. Acest contract privea doar plata scolarizarilor. Mai bine zis era o hartie redactata in 2 exemplare unul la mine si unul la patron. Nimic inregistrat la ITM sau in vreo alta forma.

Ceea ce mi s-a parut normal pentru ca imi luam un angajament pe o perioada determinata.

Dar in decembrie 2010 am fost instiintat ca regulamentul de ordine interioara se schimba. in acest ROI nou este un articol care spune asa:
"in conditiile in care angajatul a beneficiat de un curs de formare profesionalacu durata mai mica de 60 de zile, in baza art 195 al. 2 din Codul Muncii, acesta intelege si accepta, ca nu poate avea initiativa incetarii contractului de munca pe o perioada de 2 ani de la data absolvirii cursului sau se obliga la plata daunelor pricinuite conform contractului de scolarizare"

In firma noastra se fac scolarizari periodic. Asta inseamna ca daca sunt trimis la o scolarizare in 2011 si voi pleca de la firma in aprilie 2012, conform contractului nu trebuie sa platesc dar conform ROI trebuie.

Daca semnez ROI atunci inseamna ca sunt de acord cu ce scrie acolo.
Daca nu semnez am intels ca pot avea probleme.
Daca plec atunci trebuie sa platesc scolarizarile conform primului contract.

Se poate asa ceva??? Acest ROI nu era in vigoare cand am fost angajat si cand am semnat contractul pentru scolarizari.

Ma poate ajuta cineva sa inteleg situatia asta si cum se poate iesi din ea?

Cu stima.

Răspuns la discuția dreptul meu la mostenire
acceptarea tacita nu ma intereseaza pt ca nu ma incadrez. In schimb vreau sa fac declaratie de acceptare la notar. Pana la urma aceasta declaratie de acceptare imi foloseste numai in cazul in care nu se face deschiderea procesului succesoral in termenul de 6 luni, nu?! Taxa perceputa de notar, pt acasta declaratie are valoare fixa sau este infuentata de masa succesorala?

O intrebare generala.Daca nu se deschide procesul succesoral in 6 luni, si anumiti mostenitori nu fac declaratie de acceptare a mostenirii si nici nu pot demostra acceptarea tacita, acestia risca sa nu mai primeasca partea care li s-ar cuveni?! Chiar daca acestia sunt fii decedatului?! Acesta este de fapt rostul declaratie de acceptare a mostenirii?
:))portarul sigur nu era dar era o doamna care lucra la unul din birouri. Da va rog imi puteti spune daca pt declaratia de acceptare a mostenirii am nevoie de actele terenurilor care vor costitui masa sucesorala? In caz ca da ce pot face daca nu le am si nu imi sunt puse la dispozitie de catre unchii mei?
am fost la notar si mi-a spus ca nu trebuie sa fac declaratie de acceptare a mostenirii si mi-a mai spus ca termenul de 6 luni sa modificat in lege la 2 ani. Este adevarat?
Cine imi poate spune ce se poate intmpla daca unchii mei nu deschid procesul succesoral in termen de 6 luni si nici eu nu am facut declaratie de acceptare a mostenirii in termenul acesta de 6 luni?
Inca o intrebare, pt declaratia de acceptare a mostenirii am nevoie de actele terenurilor care vor costitui masa sucesorala? In caz ca da ce pot face daca nu le am si nu imi sunt puse la dispozitie de catre unchii mei?
lacul decesului si al domiciliului este intru sat aflat la 30km de orasul meu, tg mures.Intrebare : exista in acest sat vreun notar sau se poate face si in tg mures?Asa in general,la sate exista norari care au biroul acolo si lucreaza?
cu prima problema sunt lamurit.Va multumesc. Acum ce vreau sa va intreb, care sunt etapele care trebuie urmate si ce inseamna ca trebuie sa accept mostenirea prin declaratie de mostenire? Mai exact ce trebuie sa fac? Si acest lucru il fac eu singur sau trebuie sa-l fac impreuna cu unchii mei?
Buna ziua.Asi dori sa stiu daca eu si mama mea avem dreptul la mostenire in urma decesului bunicii mele.Vrea sa mentionez ca dupa decesul buniici, au ramas ca mostenitori 3 copii ai ei(unchii mei). Tatal meu, fiind frate cu cei 3 a decedat inaintea bunicii mele. Vrea sa va intreb daca eu si mama mea avem dreptul la mostenirea care i s-ar fi cuvenit tatalui meu.