avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul meu la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul meu la mostenire

Buna ziua.Asi dori sa stiu daca eu si mama mea avem dreptul la mostenire in urma decesului bunicii mele.Vrea sa mentionez ca dupa decesul buniici, au ramas ca mostenitori 3 copii ai ei(unchii mei). Tatal meu, fiind frate cu cei 3 a decedat inaintea bunicii mele. Vrea sa va intreb daca eu si mama mea avem dreptul la mostenirea care i s-ar fi cuvenit tatalui meu.
Mama dv. nu are, dar dv. da.
Declaratie de acceptare a mostenirii in 6 luni de la deces...
In acest caz actioneaza reprezentarea succesorala, in sensul ca dvs veniti la mostenirea bunicii in concurenta cu unchii dumneavoastra, masa succesorala impartindu-se la 4, in mod egal (cu exceptia unor cazuri speciale), deoarece legislatia civila va permite sa "urcati" in locul si drepturile succesorale ale tatalui dvs. Aceasta insa nu se aplica si mamei dvs.
Si conform sfatului de mai sus este necesar sa acceptati mostenirea in termen de 6 luni de la decesul bunicii, de preferat prin declaratie de acceptare intocmita la notar. Mult succes
cu prima problema sunt lamurit.Va multumesc. Acum ce vreau sa va intreb, care sunt etapele care trebuie urmate si ce inseamna ca trebuie sa accept mostenirea prin declaratie de mostenire? Mai exact ce trebuie sa fac? Si acest lucru il fac eu singur sau trebuie sa-l fac impreuna cu unchii mei?
Singur. La un notar din locul unde a decedat bunica. Va prezentati cu acte de stare civila si cererti o declaratie de acceptare.
Sa nu fie mai mult de 6 luni de la deces, dati banii degeaba.
lacul decesului si al domiciliului este intru sat aflat la 30km de orasul meu, tg mures.Intrebare : exista in acest sat vreun notar sau se poate face si in tg mures?Asa in general,la sate exista norari care au biroul acolo si lucreaza?

Alte discuții în legătură

Drept civil mostenire ContSters275732 ContSters275732 unchiul meu a facut masa succesorala fara ca eu sa fiu chemat (sunt mostenitor de drept din partea tatalui meu care este decedat si este frate cu unchiul meu) ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala ContSters275732 ContSters275732 as dori sa aflu cum pot proceda pentru a face masa succesorala in urma decesului bunicilor,bunica a fost casatorita de doua ori,iar din ambele casatorii a ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters129337 ContSters129337 Bunicul meu a decedat in urma cu 2 saptamani. A ramas bunica si 2 copii majori. Care sunt procentele de care beneficiaza la succesiune si care este termenul de ... (vezi toată discuția)