avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masa succesorala

as dori sa aflu cum pot proceda pentru a face masa succesorala in urma decesului bunicilor,bunica a fost casatorita de doua ori,iar din ambele casatorii a rezultat doi fii . in prezent nu mai sunt in viata decat un fiu si eu din [partea celuilalt fiu.fac precizarea ca nu sa efectuat succesiune nici dupa decesul bunicului nici dupa decesul bunicii(bunicul decedat 12.10.1995,si bunica decedata 19.04.2009.in data de 25.10.2010am facut declaratie de acceptare tacita la indemnul unei rude eu nestiind ca am dreptul la mostenire fiind nepot numai din partea bunicii. in prezent posed copii care atesta gradul de rudenie.nu posed titlul de proprietate acesta din urma aflandu-se la unchiul meu
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:02, 9 Ianuarie 2013
Puteti deschide succesiunea la notar, indicand mostenitorii care vor fi citati de notar. Acestia vor prezenta si actele de proprietate.
mentionez faptul ca unchiul meu nu este de acord cu succesiunea
Daca unchiul nu doreste sa faca un partaj voluntar la notar, va trebui sa deschideti un astfel de dosar la judecatorie. Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din indiviziune simultan cu dezbaterea mostenirii DARIAE DARIAE Buna seara! Bunicii mei au auvut trei copii. Dupa decesul bunicului meu cand am facut dezbaterea mostenirii, unul dintre copii si bunica mea au renuntat la ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Drept civil mostenire ContSters275732 ContSters275732 unchiul meu a facut masa succesorala fara ca eu sa fiu chemat (sunt mostenitor de drept din partea tatalui meu care este decedat si este frate cu unchiul meu) ... (vezi toată discuția)