In situatia in care o persoana este cadru didactic si are concediu de odihna pe perioada verii, se poate incheia pe timpul concediului, cu un nou angajator, un contract individual de munca pe termen nedeterminat care o sa inceteze in momentul terminarii concediului de odihna? Sau poate o alta forma de contract de munca (conventie civila etc.)? Multumesc.
Multumesc de raspuns. Intreb acest lucru, deoarece peste tot, atat in textul Legii nr. 69/2000-Legea educatiei fizice si sportului, in regulamentul de aplicare a acesteia (H.G. nr. 884/2001 art. 9 lit. c), cat si prin diverse ghiduri de pe internet, este specificat ca la inregistrarea asociatiei in Registrul Sportiv, se solicita, printre alte acte, "numarul si data autentificarii contractului de societate". O persoana mi-a spus ca este posibil ca actul sa fie atestat si de catre avocat, dar nu a stiut sa imi indice un temei legal. Daca nu cer prea mult, puteti sa imi indicati si un temei legal?
Actul constitutiv al asociatiei sportive, prevazuta de art. 25 din Legea nr. 69/2000, trebuie obligatoriu autentificat de catre notar (ceea ce presupune si redactarea lui de catre acesta) sau poate fi si atestat (si implicit redactat) de catre avocat? Multumesc.
Multumesc mult pt sfat, d-le consilier, intr-adevar, la mine in cap se amestecau aceste notiuni, pensie de urmas si ajutor lunar, pe care, pana la lamurirea d-voastra, le credeam una si aceeasi chestie. Recunosc ca sunt cam pe alaturi cu legislatia de asigurari sociale. Multumesc mult inca o data.
Cam aceeasi situatie expusa mai sus de alexutzu am si eu. Bunica are pensie de agricultor de 279 lei, iar bunicul a decedat in acest an si avea o pensie de stat de 573 lei. Deci, conform celor spuse de catre d-l cons.juridic, bunica mea nu ar avea drept la pensie de urmas.
Diferenta fata de situatia de mai sus este ca eu am fost la casa locala de pensii, unde mi s-a spus ca bunica mea poate renunta la pensia ei de agricultor si poate lua in continuare jumatate din pensia sotului decedat, iar in acest caz ar intruni si conditiile pt pensie de urmas. Incurcat, nu? Problema mea este: unde gasesc eu aceasta prevedere, in ce act normativ sau d-voastra ati auzit vreodata de vreo prevedere de acest gen? Eu am tot cautat ceva legat de aceasta sustinere a functionarei de la casa de pensii, dar n-am gasit nimic si afirmatia ei mi se pare cam SF. Puteti sa ma ajutati cu vreo sugestie?