avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... autentificare act constitutiv asociatie sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

autentificare act constitutiv asociatie sportiva

Actul constitutiv al asociatiei sportive, prevazuta de art. 25 din Legea nr. 69/2000, trebuie obligatoriu autentificat de catre notar (ceea ce presupune si redactarea lui de catre acesta) sau poate fi si atestat (si implicit redactat) de catre avocat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: crisio , utilizator 10:25, 14 Martie 2010
poate fi redactat si atestat de avocat
Multumesc de raspuns. Intreb acest lucru, deoarece peste tot, atat in textul Legii nr. 69/2000-Legea educatiei fizice si sportului, in regulamentul de aplicare a acesteia (H.G. nr. 884/2001 art. 9 lit. c), cat si prin diverse ghiduri de pe internet, este specificat ca la inregistrarea asociatiei in Registrul Sportiv, se solicita, printre alte acte, "numarul si data autentificarii contractului de societate". O persoana mi-a spus ca este posibil ca actul sa fie atestat si de catre avocat, dar nu a stiut sa imi indice un temei legal. Daca nu cer prea mult, puteti sa imi indicati si un temei legal?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
crisio, utilizator
OG nr.26/2000 ... este temeiul atestariisau autentificarii actelor constitutive pentru ONG, inclusiv cluburi sau asociatii sportive.

Dispozitiile Legii nr.69/2000 se completeaza cu prevederile Ordonantei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Decretului nr.31/1954 privind persoanele fizice si persoanele juridice.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum infiintez o federatie sportiva nationala? Roberttaffa Roberttaffa As dori sa infiintez o federatie sportiva nationala . Care sunt etapele legale pe care trebuie sa le parcurg la de 0 pana la a functiona legal ca si ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie sportiva fara personalitate juridica Craciuniulian Craciuniulian Va rog sa imi spuneti care este Legea in vigoare aplicabila pentru infiintarea unei asociatii sportive fara personalitate juridica. Mentionez ca in urma ... (vezi toată discuția)
Club sportiv maryuss9 maryuss9 Buna ziua Ma intereseaza cam cat costa prin intermediul unui avocat infiintarea unui club sportiv pe persoana fizica.Multumesc. (vezi toată discuția)