avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate mishu_mic

Activitate mishu_mic

Răspuns la discuția grila notar
Multumesc pentru raspuns, asa stiam si eu, dar eu voi face tranzactia la un pret sub grila notarilor (de la inceputul anului preturile au scazut foarte mult, iar grila este supraevaluata). Eu nu vreau sa comitem vreo ilegalitate si sa ne trezim ca vine fiscul dupa noi (ma rog, familia mea) pentru ca am platit impozit catre stat mai putin decat ar fi trebuit. Deci sa inteleg ca nu exista nicio prevedere care sa stipuleze catre intre rude de gradul I se ia in considerare pretul de vanzare si nu grila notarilor?
Răspuns la discuția grila notar
Buna ziua. Detin in coproprietate un apartament de 3 camere in Bucuresti impreuna cu mama mea si cei 2 frati. si intentionez sa le achizitionez partea. Interesandu-ma la diversi notari de taxele ce trebuiesc platite pentru achizitia de locuinta, unul dintre ei mi-a spus ca la calcularea impozitului catre stat pentru tranzactiile intre rude de gradul intai nu se utilizeaza grila notarilor, ci suma declarata in contractul de vanzare cumparare, ceea ce ar reduce destul de mult cumulul sumei platite catre stat (dar nu si taxele notariale:(). Doresc sa stiu daca acest lucru este legal, deoarece nu vreau sa ma trezesc mai tarziu ca sunt cercetata pentru evaziune fiscala.
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Reconstituire acte de proprietate
Deci, am fost in week-end la bunica si am intrebat-o exact cum a ajuns sa construiasca in acel loc. Mi-a spus ca a primit locul de casa de la primarie, in locul celui pe care il avea inainte, care a ramas in camp. Mentionez ca vatra satului s-a mutat, bunicii mei fiind ultimii care au plecat din vechea locatie. Presupun ca trebuie sa merg la primarie sa vad daca exista vreo decizie de atribuire a acestui loc de casa, desi ma indoiesc ca exista asa ceva atunci.
Deci, am fost in week-end la bunica si am intrebat-o exact cum a ajuns sa construiasca in acel loc. Mi-a spus ca a primit locul de casa de la primarie, in locul celui pe care il avea inainte, care a ramas in camp. Mentionez ca vatra satului s-a mutat, bunicii mei fiind ultimii care au plecat din vechea locatie. Presupun ca trebuie sa merg la primarie sa vad daca exista vreo decizie de atribuire a acestui loc de casa, desi ma indoiesc ca exista asa ceva atunci.
Deja e foarte complicat... Si daca nu stim pe cine sa dam in judecata, ce facem? Habar n-am daca a fost altcineva proprietar acolo... Ca in mod sigur bunicii mei nu au cumparat terenul, ci a fost un fel de schimb cu terenul pe care l-au avut inainte de a se muta aici. Si nu stiu daca aveau act de proprietate pe fostul teren. Foarte complicate acele timpurii...
Pai nu cred sa existe cineva care sa conteste dreptul de proprietate al bunicii, toata lumea stie ca ea este proprietara. Deci nu cred sa fie foarte complex litigiul. Si nici nu cred sa am probleme cu martorii, pentru ca sunt aproape sigura ca toti vecinii sunt in aceeasi situatie. Si vor avea in mod sigur nevoie de acelasi serviciu. Oricum voi face niste investigatii printre vecini sa vad daca ei au documente de proprietate, si daca da, cum le-au obtinut.

Multumesc tuturor pentru raspuns.
Vreau sa verific pe ce baza se face impunerea si sa iau adeverinta ca este platitor de impozite. Apoi voi lua legatura cu un avocat. Cam cat dureaza procedura de uzucapiune?
Problema e ca eu locuiesc in Bucuresti, lucrez si nu am timp deocamdata sa merg pe la administratia financiara de care apartine bunica. Ea locuieste in provincie si e mai greu de ajuns in cursul saptamanii. Martorii n-ar fi o problema, sunt destui vecini care locuiesc acolo de mai mult de 30 ani. Dar o sa incerc sa rezolv inainte de vacanta judecatoreasca.
Ce inseamna: "important e sa gaseasca paratul pe care sa-l dea in judecata... "? Bunicii mei au fost nevoiti sa se mute de unde locuiau initial pentru ca s-a stramutat satul. Din pacate la momentul respectiv nu si-a pus nimeni problema actelor de proprietate. Nu stiu exact cum se reglementau la momentul respectiv.
Va multumesc oricum pentru raspunsuri. Voi inainta o actiune in justitie la vara, deoarece timpul nu-mi permite sa ma ocup mai repede. Pana atunci apreciez orice sugestii.

Ce inseamna: "important e sa gaseasca paratul pe care sa-l dea in judecata... "? Bunicii mei au fost nevoiti sa se mute de unde locuiau initial pentru ca s-a stramutat satul. Din pacate la momentul respectiv nu si-a pus nimeni problema actelor de proprietate. Nu stiu exact cum se reglementau la momentul respectiv.
Va multumesc oricum pentru raspunsuri. Voi inainta o actiune in justitie la vara, deoarece timpul nu-mi permite sa ma ocup mai repede. Pana atunci apreciez orice sugestii.