avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituire acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituire acte de proprietate

Buna ziua.

Bunica mea locuieste la tara, unde detine, pe langa teren arabil, pentru care are titlu de proprietate, si un teren de 2000 m2 si o casa in sat, pentru care nu are documente de proprietate, nu cunosc din ce cauza. Este inregistrata la Administratia Fiscala si plateste impozit pentru aceasta proprietate. Ce trebuie facut pentru a reconstitui actele de proprietate asupra terenului si a casei?
Ca nu are acte de proprietate am inteles, insa pentru a te sfatui incotro s-o iei, trebuie sa ne lamuresti cu ce titlu detine terenul si casa respectiva : mostenire, chitanta de mana, autorizatie de constructie, etc.
Dupa cate stiu eu, au construit vreo 3 case pana s-au stabilit pe aceasta locatie in anul 1964. Problema este ca au fost mutati dintr-o locatie in alta (in acelasi sat), presupun ca detin terenul si casa pe baza de autorizatie de constructie. Bunica mea nu are nici un act, iar bunicul a murit acum cativa ani.
Dar daca sunt inregistrati la Administratia fiscala pentru plata de impozite, nu ar trebui sa existe ceva acolo? Inregistrarea nu se face pe baza unui act de proprietate?
Dar daca sunt inregistrati la Administratia fiscala pentru plata de impozite, nu ar trebui sa existe ceva acolo? Inregistrarea nu se face pe baza unui act de proprietate?
Va recomand sa introduceti o actiune in instanta pt dobandirea proprietatii prin uzucapiune.
Bunica trebuie sa dovedeasca cu doi martori ca a folosit acel imobil continuu, public si sub nume de proprietar.
La cererea bunicii, finantele trebuie sa-i elibereze o adeverinta care sa ateste faptul ca ea (sau bunicul)a platit impozitul pe acel imobil din 1964 si pana in prezent .Aceasta adeverinta va va fi utila de asemenea in instanta.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)
Intabulare...posibilitati cacacj cacacj Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Bunicul meu doreste sa intabuleze casa si curtea unde locuieste de peste 50 de ani. Proprietatea era a familiei ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate a locuintei - urgent popion popion Am o problema foarte mare. Parintii mei detin o casa fara a avea acte de proprietate asupra ei. Casa respectiva a apartinut strabunicului care a avut 10 copii. ... (vezi toată discuția)