avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate r.cosmin

Activitate r.cosmin

Buna ziua,

Ma confrunt cu o mica problema la
care nu i-am gasit rezolvare si cei de la.primarie nu ma ajuta. Se da o masina mostenita cu cota parte 1. 62.5 si partea 2. 37.5 cei de la sector 4 mi-au refuzat contract doar cu persoana care e pe civ si mi-au specificat sa refac contractul cu ambii vanzatori lucru pe care l-am facut ca acum sa revina sa-mi zica iar sa le fac separat cu cota de detinere. Ideea este sa refac contractul individual cel de pe drpciv si sa mentionez cota de detinere la obiectul contractului unde sunt trecute datele.masinii?
Mentionez ca o persoana are domiciul pe raza altui sector cei din s4 specificand in mesaj ca acel contract sa fie vizat de cei din sectorul unde are domiciliul dar masina este inscrisa practic la s4 si tot aici a platit si impozitul fiind cota parte !

Va multumesc !
Va multumesc !
Buna ziua,

In legatura cu un contract de munca la o firma privata. S-a inmanat o foaie cu o declaratie privind obligativitatea de a ramane angajat al firmei pe o perioada de 2 ani dupa cele 90 de zile a perioadei de proba.Daca se intrerupe contractul din diferite motive, inclusiv demisia se va achita cu titlu de despagubire o suma echivalenta cu ultimul salariu lunar multiplicat cu nr de luni ramase pana se fac cei 2 ani. Din ce am gasit pe net:

Conform art. 41 alin. (1) din Constitutia Romaniei, Dreptul la munca nu poate fi ingradit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera.

Articolul 3 din Codul muncii dand expresie acestui principiu in cadrul raporturilor de munca, prevede:

Art. 3. - (1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.

(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.

(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

(4) Orice contract de munca incheiat cu nerespectarea dispozitiilor alin. (1)-(3) este nul de drept.

Practic acel act cu obligativitatea de a ramane pe 2 ani este nul? Pot face cei de la firma privata ceva contra angajatului daca nu este legala aceasta declaratie ?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.