avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Activitate ralu1

Activitate ralu1

Răspuns la discuția Facturi semnate si neplatite
multumesc pt toate raspunsurile, voi citi cu atentie ambele ordonante.

Buna ziua,

Situatia pe scurt este asa: avem contract semnat cu firma pt prestari servcii la un imobil. Serviciile s-au executat, s-a semnat proces verbal de receptie lucrari, beneficiarul(antreprenorul) a semnat facturile (a consimtit plata) dar nu vrea sa plateasca pe motiv ca nu primeste banii de la beneficiarul final (contractul lui cu beneficiarul final fiind mai mare, incluzand si alte lucrari cu alte firme).
Ce posibilitati sunt pentru a-l forta sa ne achite facturile semnate? deja incepe sa nu mai raspunda la telefon. prima este din decembrie 2007, ultima de acum o luna.

multumesc pentru orice sugestii.
Buna ziua,

Din legea 230 eu inteleg ca penalizarile la intretinere de 0,2 % pe zi se aplica numai dupa 50 zile de la afisarea tabelului pe luna repsectiva.

Administratora de la mine din bloc nu a venit ultimele 2 saptamani la program, si abia ieri duminica a afisat pentru luna urmatoare si mie mi-a trecut la penalizari echivalentul a 0,2 * 45 (zile probablil) pentru ultima luna.
Este corect? Pot face contestattie la presedinte? Am vazut ca in alt caz cand un locatar refuza sa plateasca penalizarea, ea a refuzat sa primeasca toata suma.

Multumesc,

Raluca
Multumesc de rapunsuri. Sunt din Bucuresti, sector 5, zona 13 septembrie. Stiti cumva daca primaria sector 5 are normativ pentru calculul consumului de apa?
De cand mi-a zis sfidator admina cum calculeaza si ca n-are ce sa ne faca, a 2-a zi mi-am pus apometre, nu facusem asta deoarece credeam ca dureaza mult si se face mizerie in casa.
Dupa ce i-am comunicat adminei ca mi-am pus apometre, mi-a zis ca atunci skimba sistemul de calcul consum, poate trece pe pausal.

L-am mai contactat de 2-3 ori pe presedinte si de fiecare data imi promite ca vine cu actele pe ultimele luni, dar nu s-a intamplat si devine si iritat......

Totusi, cum ii pot obliga sa citeasca odata apometrele de la toti locatarii si toata diferenta care se constata (sunt sigura, nu cred ca 3 pers pot consuma 3 m apa rece etc) sa o compenseze catre cei fara apometre?
Desi si presedintele da niste consumuri total ne-reale?

ma gandesc la o cerere de citire apometre pentru a-si dovedi buna credinta.

multumesc,
raluca
Buna ziua,

Din 27 de apartamente in bloc, numai 4 nu avem apometre.
De peste 2 ani de zile nu s-a facut nici o citire a apometrelor din apartamente, toti dand in scris un consum care mi se pare fictiv (1 m cub apa calda 3 pers etc.). Eu m-am sesizat luna trecuta cand pt 6 persoane am platit apa si gazele 7 mil jumate.
Am intrebat-o pe admin. cum calculeaza, mi-a spus scade din ce se inregisreaza la scara blocului ce au declarat cei cu apometru si restul il distribuie la cele 4 ap. necontorizate. Mi-a spus ca n-are ce sa-mi faca, desi e clar ca nu declara nimeni real sau se fura la greu.

Dupa aceasta mica discutie luna asta mi-a venit apa + gaze 3 mil jumate, deci sub jumate.
I-am cerut admin actele primute de la furnizor, cotele declarata, cum a facut calculul, etc. si a refuzat, pe motiv ca sunt confidentiale (?)
Ma duc la presedinte care imi zice ca nu poate sa-mi dea legel decat pe ult. luna

Io am citi legea 230 care zice ca am dreptul la toate actele, voi mai face o incercare sa le obtin azi/maine.

Nu am inteles insa cine stabileste modul de repartizare al consumului de apa (cum se calculeaza). Este stabilit de la asociatie la asociatie? sau se introduce automat sistemul pausal? dar pt cei care refuza citirea contoarelor? (ca asta a fost cica motivul pt care nu s-au citit, ca nu se permite accesul in apartamente; deci de 2 ani n-a mai incercat nimeni sa le citeasca).

multumesc pt orice sfat,

raluca