avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate GIADA1952

Activitate GIADA1952

Angajeaza urgent un avocat penalist care sa te reprezinte in instanta. In cel mai rau caz instanta poate sa pronunte o pedeapsa cu suspendare.
Răspuns la discuția Divort italian
Daca ultimul domiciliu comun este in Romania, desigur actiunea poate fi introdusa si la instanta competenta din Romania, pe raza caruia se afla ultimul domiciliu comun al sotilor. Insa ceea ce o sa ingreuneze mult procesul o sa fie procedura cu strainatatea, asta in cazul in care el va trebui citat la domiciliul din Italia. In conditiile in care nu au fost dobandite bunuri in comun, ce sa-si imparta prin partaj?
Răspuns la discuția Divort italian
Competenta apartine in primul rand tribunalului din Italia, din zona in care isi are domiciliul paratul - sotul (italian). Insa inconvenientul este ca in Italia durata unui astfel de proces este destul de lunga, cu termene la cateva luni distanta, putand ajunge si la sase ani per total. In cazul in care romanca nu are un venit anual care sa depaseasca suma de 9.296,22 euro anual impozabili ( in lei evident), aceasta poate beneficia si de asistenta juridica gratuita din partea statului italian. Este important de stiut daca din casatorie au rezultat copii, intrucat in Italia incredintarea minorilor se face la ambii parinti alternativ ( AFFIDAMENTO CONDIVISO DEI MINORI - Legge 8 febbraio 2006 ). Reveniti cu amanunte.
In 1997 am cunoscut un cetatean italian cu care m-am logodit si in urma convietuirii noastre a rezultat un copil ( ce are 5 ani si jumatate acum) . Afacerile in Romania mergeau foarte greu si a trebuit sa se intoarca in Italia pentru a gasi un alt contract de munca, eventual intr-o alta tara, urmand ca eu sa-l insotesc cum faceam intotdeauna. Mentionez ca de cand l-am cunoscut mi-am neglijat total studiile, cariera si situatia profesionala dedicandu-ma total vietii de familie, lui si copilului. Acum 2 ani s-a intors in Italia, dupa cum mentionam mai sus, si a acceptat un contract de lucru intr-o alta tara ( asiatica) si s-a facut nevazut. Traiesc un cosmar, de doi ani. Nu comunica, nici cu mine , nici cu copilul. Nu ma ajuta sa-l cresc. Avem un proces de pensie alimentara, in Italia. De ce acolo? M-am gandit ca in Romania nu pot obtine nimic, avand in vedere ca nu pot demonstra veniturile sale. Cel mult as obtine 1/4 calculat la venitul mediu pe economie. Tin sa precizez ca in toata perioada in care acesta a lucrat pe teritoriul Romaniei, a obtinut venituri mai mari de 3000 de euro pe luna. Am contractele sale din acea perioada insa nu stiu cat de relevante sunt avand in vedere ca ultimul este din 2005 ( anul plecarii lui din Romania). Acum este Director de Productie si Departament Mostre - ajungand lejer la 7000 euro-10000 euro/luna. Numai biletul de avion tur/retur e 2500 de euro. In concluzie cum pot ajunge sa demonstrez ca lucreaza? Toti prietenii lui din Italia stiu ca lucreaza insa el a declarat instantei, prin aparator ,ca e SOMER acolo, si ca abia traieste ( intr-o tara in care daca depasesti 90 de zile turistice trebuie sa-ti demonstrezi scopul vizitei!). In procesul de pensie alimentara a invocat instantei ca a plecat datorita atitudinii mele in relatia cu dumnealui ( se simtea amenintat si agresat!:O?!) si ca ofera copilului 50 euro pe luna , ca oricum in Romania o familie traieste cu 400 RON pe luna. Sunt distrusa. De mai bine de 5 termene de judecata, judecatorul ar fi trebuit sa decida cu titlu provizoriu o suma pe care paratul sa mi-o plateasca pana la solutionarea dosarului. Oare faptul ca sunt romanca, si ca in Italia romanii au produs " jale" pe unde au calcat , sa aiba influenta in decizia judecatoarei? Pot risca sa par o profitoare care a conceput un copil unui cetatean onorabil iar acum il urmareste pentru a-i cere pensie alimentara? Copilul l-am dorit amandoi, l-am facut dupa 4 ani de relatie si este recunoscut de tata, beneficiind de toate drepturile ce decurg din aceasta ( cetatenie..etc.). Precizez ca in Italia se pot cere si sumele datorate pe perioada in care acesta nu a sustinut financiar copilul respectiv din 2005. Chiar daca este de notorietate ca toti cei care pleaca din tara de origine intr-o alta tara o fac cu un scop bine determinat , ca acolo muncesc iar remuneratia astfel obtinuta este mult mai mare decat cea obtinuta in tara de origine, nu stiu cum sa demonstrez instantei acest lucru. Ma gandeam sa apelez la Ambasada tarii respective, insa avand in vedere ca nu am fost casatoriti ma indoiesc ca acestia ar putea sa-mi puna la dispozitie datele referitoare la logodnicul meu. Ar trebui sa aiba si ei o instituie tip " Autoritatea pentru Straini" unde sa fie inregistrati toti strainii ce au un contract de munca pe teritoriul lor. Inainte de a pleca sa lucreze acolo si-a deschis un cont in Italia unde isi vireaza banii obtinuti. Doresc sa marturisesc ca nu doresc altceva decat sa ma ajute sa cresc copilul si sa aibe legaturi cu el ( ma gandesc ca asta ar fi foarte importanta pentru dezvoltarea psihica a copilului). Insa nu pot sa-l determin sa fie tata atata timp cat nu doreste acest lucru. La un moment dat ma gandeam sa renunt si la dreptul de pensie alimentara chiar daca acum imi e foarte greu. Intotdeauna am gandit ca unui om pe care il iubesti nu poti sa-i faci rau. Eu inca il iubesc si l-am respectat intotdeauna. El gandeste ca e o razbunare din partea mea. Ajutati-ma va rog.