avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere autoturism neinmatriculat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere autoturism neinmatriculat

in urma cu 8 luni am condus un autoturism neinmatriculat in romania respectiv radiat din circulatie din germania ce apartinea a socrului meu ce il detinea si pe care bineinteles ca nu stiam. In urma unui control al politiei din bucuresti sector1 am fost oprit si instintat de acestiasi ca este radiata mi-au intocmit dosar penal art 85.1.In momentul acela socrul meu a intervenit ca el a condus si a vrut sa ia fapta asupra sa ,politistul a facut proces verbal in care scria ca eu am condussi in care nu am semnat nimic de frica(eram panicat) Nu am luat nici o amenda in viata mea si clar nu stiam cum sa procedez.Dupa respectiv 5 luni am fost chemat la politie (udristei ) si anchetatorul mi-a comunicat sa declar ca eu am fost la volan ca este mai bine si ca este posibil sa imi dea amenda administrativa (in prezent masina fiind inmatriculata pe numele meu) motiv pentru care sa nu imi fac griji ca nu reprezint pericol public si ca sunt cuminte (fara antecedente ) .Am declarat spusele de mai sus dupa care anchetatorul a spus ca mai dureaza 1 luna pana ii da rezolvare procurorul , trecand si luna aceea dosarul a venit inapoi la politie si a fost cica trimis la judecatorie sector1 (de ce?)Anchetatorul spunandu-mi ca asa trebuie si ca mai dureaza inca o luna (astea sunt procedurile ......NU iti fa griji si fa o cerere catre judecatorie de solutionare (Sunt obligati in 30 de zile sa il rezolve)Acum intrebarea mea este urmatoarea ,Am facut bine ce am declarat sa ma astep la mai rau ( 1-3 ani de puscarie) sau astea sunt proceduriile si sa stau linistit? Mentionez ca anchetatorul in declaratia pe care am dato mi-a spus sa scriu ca nu doresc sa se ajunga in instanta si ca nu doresc un avocat (ca altfel se ajunge in instanta si dureaza mult mai mult)permisul fiindumi inca suspendat
Cel mai recent răspuns: GIADA1952 , utilizator 23:12, 7 Februarie 2009
Angajeaza urgent un avocat penalist care sa te reprezinte in instanta. In cel mai rau caz instanta poate sa pronunte o pedeapsa cu suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O masura deja luata, mai poate fi luata inca o masura dupa mai mult de o luna dezile si ptr aceeasi fapta? lucianicoleta lucianicoleta am condus un autoturism marca BMV pe data de 10 iunie intr-o comuna unde locuiesc. Deoarece eram candidat la alegerile locale, actualul primar mi-a facut ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru numere expirate Halogen Halogen In data de 8.03.2014 am fost oprit pe bulevard pentru legitimare,agenti au constatat ca numerele de inmatriculare la masina erau expirate.Am fost la sectia de ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu numere false cu masina neinmatriculata nciuncanu nciuncanu buna ziua am condus o masina adusa de dincolo si mi au expirat nr si am pus alte nr rosi de pe alta masina a mea dar expirate si ma oprit politia si mi a facut ... (vezi toată discuția)