avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... o masura deja luata, mai poate fi luata inca o masura ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

o masura deja luata, mai poate fi luata inca o masura dupa mai mult de o luna dezile si ptr aceeasi fapta?

am condus un autoturism marca BMV pe data de 10 iunie intr-o comuna unde locuiesc. Deoarece eram candidat la alegerile locale, actualul primar mi-a facut sesizare la politie prin care spunea ca eu car persoane cu masina la vot.
Mi-a fost verificata masina in interior, am dat declaratie cu privire la motivul meu la volanul acelei masini. politistul mi-a facut o hartie prin care spunea ca o sa verifice masina sa vada daca este in regula. In acelasi timp am primit un avertisment si mi-a inmanat procesul verbal in care scria ca nu am avut actele masinii la mine.
Vineri dupa mai mult de o luna m-a chemat acelasi politist la post spunandu-mi ca a primit un tel ca masina este radiata si ca o sa-mi faca dosar penal pentru ca am condus-o in data de 10 iunie cand am primit avertismentul.
I-am spus politistului ca am condus masina de nenumarate ori si am primit amenzi pe diferite motive( centura , lipsa unui far) si ce ar insemna ca aceeasi politisti care mi-au dat si amenda , sa-mi intocmeasca si dosar penal ca am condus o masina neinmatriculata.
Vroiam sa va intreb: avertismentul nu este tot o masura luata impotriva mea? poate sa-mi mai aplice inca o masura ptr ca am condus in acea data?
Tot politistul mi-a spus ca am mai condus intr-o zi si ca am luat amenda contraventionala si ca nu stiu ce-o sa faca el si o sa-mi faca dosar penal. Cum era normal sa procedeze daca el vroia neaparat sa verifice daca masina este radiata? Trebuia sa-mi mai dea avretisment si sa-mi faca proces verbal atunci?
Cel mai recent răspuns: lucianicoleta , utilizator 21:48, 25 Iulie 2012
Pai trebuia sa verifice atunci daca masina este radiata sau nu ... El poate verifica prin statie acest fapt. In momentul in care esti oprit se verifica si numerele de inmatriculare cat si talonul masinii. Cel putin asa este normal.
lucianicoleta a scris:

a primit un tel ca masina este radiata



Constatatrea si consemnarea radierii unui autoturism necesita procedura speciala,realizata de autoritatea in drept care se probeaza cu document incheiat in conditiile legii-nu prin telefon

asa este, dar daca intr-un final se constata ca masina a fost radiata in Austria, poate sa-mi faca dosar penal ptr ca am condus-o in data de 10 iunie, sau in alta data? Politistul acesta spune ca are dovezi ca am condus-o ............avertismentul care mi l-a dat chiar pe 10 iunie. Si mi-a spus ca stie el ca am si o amenda la circulatie.
O cunostinta care este avocat de profesie a spus ca din punctul ei de vedere cazul acesta este inchis deoarece s-a luat la momentul respectiv o masura asupra mea( avertismentul) .
Ce ma sfatuiti sa fac? deoarece acest politist care este un tanar de 20 de ani cred ca nici nu stie bine legea.
Probabil in momentul cand el imi va face sesizare( sau nu stiu ce-o fi) ptr ca am condus masina in acea data, nu cred ca o sa puna la dosar si acel avertisment sau amenda care am primit-o la o saptamana.
Ptr ca eu in nenumarate ori am condus aceasta masina, am fost oprita de multe ori, si am fost lasata sa plec, primind in schimb amenda ptr centura . Dar nimeni niciodata nu mi-a spus ca acea masina este radiata.
va rog sa ma ajutati cu un sfat deoarece mi se pare aici ceva ciudat. Si era normal sa ma anunte ca masina este radiata ? nu trebuia sa primeasca prima data hartia , apoi sa ma cheme la post?
lucianicoleta a scris:


(...)m-a chemat acelasi politist la post spunandu-mi ca a primit un tel ca masina este radiata si ca o sa-mi faca dosar penal pentru ca am condus-o in data de 10 iunie cand am primit avertismentul.

(...) dar daca intr-un final se constata ca masina a fost radiata in Austria, poate sa-mi faca dosar penal ptr ca am condus-o in data de 10 iunie, sau in alta data?


se pune intrebarea daca masina este inmatriculata legal, cu alte cuvinte masina are certificat de inmatriculare si carte de identitate, aveti documente de provenienta (contract de vanzare-cumparare)?

daca politistul reuseste sa va faca dosar penal ptr o masina radiata in alt stat merita sa il felicitati.

daca masina a fost vanduta este si normal sa fie radiata!asta este si legislatia in Romania.

sa va faceti griji daca masina a fost furata din Austria si nu radiata!
Da, am documente de provenienta si contract de vanzare cumparare. Eu am cumparat-o de la cineva din targul de masini. Probabil masina a circulat din mana in mana. Dar cum ramane cu masura luata atunci?
Nu eram nebuna sa circul cu ea aproape un an de zile stiind ca este masina radiata( asta in cazul in care asa este cum a zis politistul).

Alte discuții în legătură

Dosar pentru conducerea unui autoturism neinmatriculat lucianicoleta lucianicoleta In data de 10 iunie 2012 chiar in ziua alegerilor locale eram la volanul unui autoturism BMV cu numere de Austria si mergeam la o sectie de vot deoarece eram ... (vezi toată discuția)
Am condus fara sa stiu o masina radiata in austria darius_darika darius_darika Salut.Am condus o masina inmatriculata in austria pe teritoriul tari noastre timp de un an si jumatate,masina a fost radiata iar eu nu am stiut eu imi plateam ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru infractiune lauriancului lauriancului am circulat cu o masina inmatriculata in germania si am fost oprit de politie care mi-a spus ca nu e inmatriculata,mi-au luat nr.talonul,permis .....mai pot ... (vezi toată discuția)