avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus fara sa stiu o masina radiata in Austria
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus fara sa stiu o masina radiata in Austria

Salut.Am condus o masina inmatriculata in austria pe teritoriul tari noastre timp de un an si jumatate,masina a fost radiata iar eu nu am stiut eu imi plateam taxele acolo si totusi masina a fost radiata de catre statul austriac.in tara am fost oprit de mai multe ori am prezentat actele si misa spus ca masina este in regula.La 3 luni dupa ce am fost oprit ultima data mau oprit dinou acelasi ofiter si mia spus ca masina este radiata si ca imi vor anula permisul pt ca am condus masina peste 90 de zile de la data radieri.dar nu este vina mea ca am mers atat timp cu ea rediata,e si vina ofiterului ca am mers atat timp cu ea pt ca mi-a spus ca este inregula.Va rog datimi si mie un raspuns...imi vor anula permisul sau nu...si asta find prima oara cand patesc asa ceva, nu mai am antecedente.
Cel mai recent răspuns: gheorghe1938 , utilizator 15:21, 4 Ianuarie 2015
Nu va anuleaza acum permisul, doar daca veti fi condamnat se anuleaza.
Vi s-a deschis dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 334 c.p. Dvs purtati intreaga responsabilitate in legatura cu legalitatea actelor autoturismului cu care circulati.
ART. 334
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Ultima modificare: Vineri, 2 Ianuarie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
In Romania sau in Austria ati fost prins?
In functie de tara se aplica legea...
Va rog, cat de legal sau ilegal este urmataorea speta: impingerea unui autoturism pe drumurile publice fara numar de inmatriculare....autoturismul este defect...pe o portiune de drum de 5 Km...va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Conducere cu numere false cosmin19990702 cosmin19990702 Am condus o masina caruia i-am aplicat alte numere de inmatriculare fata de cele care ii apartineau,dupa care am fost oprit de politie si luat la sectie pentru ... (vezi toată discuția)
Mi s-au retinut permisul si placutele Ionutlivezeanu1 Ionutlivezeanu1 Am fost oprit de un radar mi sa facut un proces verbal de contravenție iar dupa aceea fără să scrie nimic in procesul verbal mi sa u retinut certificatul ... (vezi toată discuția)