avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi s-au retinut permisul si placutele
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi s-au retinut permisul si placutele

Am fost oprit de un radar mi sa facut un proces verbal de contravenție iar dupa aceea fără să scrie nimic in procesul verbal mi sa u retinut certificatul si numerele cu dovadă inlocuitoare si o hartie ca am permisul suspendat fără să fiu înștiințat in scris pe ce motiv doar verbal ca masina este radiată (cu toate documentele in mana ...valabile)am consultat diverși avocați ...raspuns ce sa contesti in lipsa a ceva scris pe ce motiv sa imobilizat masina CE SA FAC
Aici nu e vorba de un PV de contravenite ca sa il contestati. Este cazul de dosar penal. In acest caz trebuie sa lămuriri situatia cu politistul sau cu procurorul ca va instrumentează dosarul.
Cum de s-a ajuns ca masina sa figureze neînmatriculata?
Din cate inteleg vi s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 334 C.p.
Urmeaza sa fiti cercetat pentru savarsirea acestei infractiuni, urmand ca in final sa se dispuna o solutie.

ART. 334
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Buna - numere expirate, permis retinut tigan2016 tigan2016 as dori un raspuns va rog sa ma ajutati in data de 22 11 2016 am fost oprita cu masina de un organ de politie si mi-a spus ca numere sunt ... (vezi toată discuția)
Conducere scuter fara permis hany_2220 hany_2220 buna ziua.am condus un scuter fara permis de conducere si neinmatriculata ,ghinionul meu a fost sa ma aleg cu un dosar penal .as vrea sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)