In data de 10 iunie 2012 chiar in ziua alegerilor locale eram la volanul unui autoturism BMV cu numere de Austria si mergeam la o sectie de vot deoarece eram candidat. In urma mea a venit masina de politie spunandu-mi sa merg la post deoarece a fost facuta o sesizare pe numele meu precum ca as fi carat persoane la vot cu masina, ceea ce nu era adevarat. Mi-au luat seria motorului, deoarece actele nu le aveam la mine( masina fiind proprietatea concubinului meu)care acum este in Penitenciar.
Politistul de acolo mi-a verificat masina sa vada daca nu am ceva electoral in masina, apoi mi-a dat avertisment pentru ca circul fara acte. Am dat declaratie spunand ca masina este proprietatea concubinului meu si ca am acceptul lui verbal sa conduc masina , iar actele nu stiu unde le-a pus deoarece este arestat.
a completat un formular prin care sa verifice daca masina este furata sau radiata din Austria, m-a pus sa dau declaratie ca nu instrainez masina pana la verificarile facute de ei.In acelasi timp politistul mi-a spus sa nu mai circul cu ea in ziua alegerilor deoarece o sa-mi faca sesizari primarul.
Eu in continuare am circulat cu masina deoarece tot circul de aproape 1 an de zile, tot am fost oprita, masina a fost verificata tot timpul cand am fost oprita, si nu ma anunta nimeni ca este radiata.
Ieri am fost chemata la Postul de politie si agentul de acolo mi-a spus ca a primit un telefon precum ca masina este radiata din Austria, ca o sa apara hartia oficiala si ca o sa-mi intocmeasca dosar penal.
Vreau sa va intreb este posibil sa-mi intomeasca dosar penal dupa o luna de zile? de ce nu m-a anuntat atunci, sau nu a facut verificari atunci sa-mi spuna ca masina este radiata.
Mai mult eu am continuat sa circul cu ea deoarece de cate ori a fost verificata nu mi-a adus nimeni la cunostinta ca masina este radiata, eu mai primind o amenda administrativa ptr lipsa actelor.
Dar culmea, pentru aceasta masina am primit amenzi la circulatie, pentru centura si pentru lipsa unui bec
In schimb au mers si altii cu masina , au fost opriti si sanctionati contraventional, asta inseamna ca tuturor pers care au condus masina mea le fac dosar penal abia acum, ???
Nu era normal sa-mi intocmeasca dosarul penal atunci pe loc pe data de 10 iunie? Este normal sa mi-l intocmeasca dupa atat timp? si ce se intampla daca si celelalte persoane care au condus masina mea si nu au stiut ca masina este radiata, li se intocmesc dosar penal???? Nu era de datoria lor sa verifice pe loc daca masina este radiata sau nu????si daca eu am primit in ziua respectiva o sanctuine contraventionala, dosarul mi-l face cu data de 10 iunie 2012? cand am primit deja avertismentul?
Nu stiu dar mi se pare ceva ciudat, sa-mi faca un dosar retroactiv...din urma. Asta inseamna sa-mi faca mai multe deoarece am condus masina asi am fost oprita de politie de multe ori. Asta inseamna ca poate sa-mi faca un dosar penal din anul 2011, cand eu am condus aceeasi masina, si am fost oprita de [politia rutiera???? dat-mi un sfat.
Dosarul o sa mi-l faca cu data de 10 iunie nu? sau de cand au constatat ei ca masina este radiata?
Cel mai recent răspuns:
doberv , utilizator
20:56, 26 Iulie 2012