avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Activitate AncaLazarCristina

Activitate AncaLazarCristina

Bună ziua, aș dori să știu dacă pe un teren pe care exista o construcție se poate elibera titlu de proprietate. In cazul în care titlul a fost deja emis, se poate cere revocarea acestuia în instanță în baza legii 18? Construcția exista din 2001 iar titlul a fost emis în 2015 la propunerea comisiei locale care avea la cunoștința faptul ca pe acest teren exista o construcție și un contract de concesiune. Pot ataca acest titlu în instanță?
Aș dori sa știu dacă se poate cere suspendarea executării după ce aceasta a avut loc și s-a întocmit proces verbal. Am citit ca este posibil plătind o cauțiune. Pe rol este deja contestație și în același timp și cererea de suspendare dar între timp executarea a avut loc. Este posibil sa se suspende?
Bună ziua aș dori să știu dacă este legala o executare silita a unui teren, in urma unei hotărâri judecătorești definitive și încuviințata de judecatorie? Precizez ca am încă contract de concesiune valabil pt teren și am făcut și contestație la executare. Pe rol sunt și alte cauze precum anularea titlului de proprietate al creditorului, accesiunea imobiliara și anularea contractului de concesiune. Cu toate acestea am fost executați înainte de soluționarea contestației, iar creditorul deja întra pe terenul executat, teren ce constituie gradina casei noastre , construita de buna credință și este împrejmuit cu gard, folosind pt a întra poarta construita de noi. Are acest drept creditorul de a întra? Este posibil asa ceva? Suntem disperați.
Răspuns la discuția Ascensiune imobiliara
Suntem disperați. Halal justiție și dreptate in Romania. Am construit o casa cu 2 etaje si mansardă. Am făcut sacrificii, lucrând în străinătate, care sunt greu de descris. Am muncit la acea casa in toate vacanțele noastre. Am avut toate actele necesare, inclusiv concesiune plătită integral pe 99 ani, suntem intabulati in cartea funciară cu drept de cumpărare după cei 99 ani,înainte de noi fiind proprietar statul român. Cum sa te gândesti ca se poate ajunge la asa ceva. Cauta casa a fost gata ,vine un oarecare și flutura un titlu de proprietate, obținut nu stiu in ce condiții, ci unul dintre avocații care am avut a spus că nu a fost emis de autoritățile competente, dar cum a invocat deja acest fapt in apel nu mai putem ataca acest titlu in alt proces. Nu e posibil ca pe munca si bani noștri să devină proprietar altcineva. Nefiind prezenți, lucrând în străinătate, neavând avocat capabil, întrucât la final au dat vina unul pe altul, spunând că procesul a plecat rău de la inceput, pt ca noi nu aveam calitatea procesuala, in fan al s-a ajuns aici. Mai mult acest domn proprietar s-a judecat cu multe persoane de pe strada pe care locuim pt același pretenti si a pierdut cu toti, mai puțin cu noi ,probabil nefiind acolo nu am stiut cum sa procedam mai bine si nu am ales avocații competenti
Răspuns la discuția Ascensiune imobiliara
Dar dacă a optat pentru despăgubiri si nu dispune de resurse ,mai poate opta ulterior pt obligarea noastră la cumpararea terenului?
Răspuns la discuția Ascensiune imobiliara
S-a stabilit că suntem constustori de bună credință, întrucât aveam contractul de concesiune si toate autorizațiile si avizele necesare emise de primărie și de autoritățile competente

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, aspectul bunei sau relei-credințe este foarte important si in functie de acesta se va ajunge la o solutie juridică.
Poate exista si solutia demolării construcției pe cheltuiala constructorului.

Bună ziua. Am o casa in Orșova, construită pe un teren concesionat pe 99 ani. Contractul de concesiune e din 1996. În 2015 am fost chemați în judecată pt că un vecin a revendicat terenul pe care il avem in concesiune. Am pierdut toate procesele pt că are titlu de proprietate. Acum a invocat accesiunea imobiliara. As vrea sa stiu dupa ce va fi evaluata casa ,in caz că nu are resurse financiare sa ne despagubeasca ce se poate întâmpla. Noi vrem sa ii cumparam terenul dar nu e de acord. Este cumva obligatoriu daca nu ne poate despagubi sa ii cumparam terenul, sau mai are su alte posibilități, el ca proprietar al terenului? Dar noi ce drepturi avem?