avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Activitate Codel123

Activitate Codel123

Buna seara am și eu o mare problema. Am o firma de transport și ca fiecare am încheiat un contract de colaborare. Am semnat ca primarul fiind entuziasmat. Totul a decurs bine însă când a venit mașina in țara firma pentru care lucram mi-a transmis printr-un mesaj pe whatsapp ca nu mai dorește sa ma i-a înapoi la munca. Persoana care se ocupa de firma este soțul reprezentantului legal, dar in acte nu figurează nici nicăieri. Problema este ca acum aceasta persona nu dorește sa-mi trimită hârtia de încetare a colaborării, fiindcă am o clauza de 100 mii de euro de neutralitate fata de anumiți clienți pentru care am lucrat, prin intermediul lui și nu dorește ca eu sa colaborez direct cu ei eu. În anexa contractului este specificat faptul ca trebuie transmisă o hârtie de Înștiințare cu minim 5 zile înaintea încetării care însă trebuie sa fie de comun acord a ambelor părți. Întrebarea mea este cum pot sa rup legătura cu el dat fiind faptul ca mi-a comunicat (chiar dacă nu este in actele societății toată lumea știe ca el se ocupa de societate și cu el discuți) pe whatsapp dar cu toate astea nu dorește sa semneze hârtia? Se accepta ca dovada sa atașez la decizia de încetare Conversația de pe whatsapp? Și dacă eu ii trimit intenția de încetare și el nu o accepta cum pot sa rupt contractul ținând cont ca trebuie semnată de ambele părți amiabil? Iar el dacă a avut o firma pe care a băgat-o in insolventa mai are dreptul sa se ocupe de alte societăți atât legal in hârtii cât și neoficial?

latka a scris:

Nu puteți preda permisul. Veți avea suspendare de 60 de zile. Nu va mai puteți reduce pedeapsa. Art. 103 din Oug 195 /2002 și 221 din HG1391 /2006.

Chiar dacă sancțiunile au fost aplicate pentru motive diferite ?
Pentru ca din spusele domnului Ioan , reiese ca voi avea aceasta problema.
Buna ziua, Claudiu este numele meu și am o întrebare. In luna Iunie am fost prin de aparatul radar cu o viteza de peste 50 km/h Fata de viteza legală și astfel am rămas fără permis timp de 90 de zile. Am mers am susținut examenul totul bine pedeapsa mi-a fost redusă la 30 zile in urma promovării examenului. In luna Octombrie am călcat iar pe bec însă de data asta am acumulat numărul de 15 puncte care aduce de la sine suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile. Întrebările mele sunt. Pot sa merg sa predau permisul mai devreme pana sa-mi ajungă acasă înștiințarea pentru ca as dori sa-mi săvârșesc pedeapsa mai repede ? 2. Se mai Adaugă încă 30 de zile la pedeapsa pentru ca mi-a foat suspendat dreptul de a conduce de 2 ori in decursul a 6 luni? Dat fiindcă ca in lege am găsit ca se mai Adaugă 30 de zile doar dacă și prima și a doua suspendare sunt pentru același motiv, sper sa nu greșesc. 3. Dacă se suspenda pentru 60 de zile (30 de zile pentru acumularea numărului de puncte și 30 pentru ca mi-a fost reținut in decursul de 6 luni a doua oară) mai pot sa dau examenul ?