Buna ziua, Claudiu este numele meu și am o întrebare. In luna Iunie am fost prin de aparatul radar cu o viteza de peste 50 km/h Fata de viteza legală și astfel am rămas fără permis timp de 90 de zile. Am mers am susținut examenul totul bine pedeapsa mi-a fost redusă la 30 zile in urma promovării examenului. In luna Octombrie am călcat iar pe bec însă de data asta am acumulat numărul de 15 puncte care aduce de la sine suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile. Întrebările mele sunt. Pot sa merg sa predau permisul mai devreme pana sa-mi ajungă acasă înștiințarea pentru ca as dori sa-mi săvârșesc pedeapsa mai repede ? 2. Se mai Adaugă încă 30 de zile la pedeapsa pentru ca mi-a foat suspendat dreptul de a conduce de 2 ori in decursul a 6 luni? Dat fiindcă ca in lege am găsit ca se mai Adaugă 30 de zile doar dacă și prima și a doua suspendare sunt pentru același motiv, sper sa nu greșesc. 3. Dacă se suspenda pentru 60 de zile (30 de zile pentru acumularea numărului de puncte și 30 pentru ca mi-a fost reținut in decursul de 6 luni a doua oară) mai pot sa dau examenul ?
Articol 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule și tractoare agricole sau forestiere se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce.
Cazul dvs. nu se incadrează în această situație.
Dvs. efectuați separat cele 2 suspendări.