Am următoarea situație: am încheiat un contract de adeziune pentru pilonul 3, sunt angajat cu contract de munca, nebeneficiind de scutire de impozit. Angajatorul meu spune ca nu vrea sa plătească in niciun fel contribuția pentru pilonul 3, așadar m-am hotărât ca plata sa o fac eu.
Pot deduce in vreun fel aceste contribuții lunare? Din ce înțeleg din lege aceste contribuții sunt deductibile din impozit. Cei de la anaf spun ca ei nu pot oferi deduceri de niciun fel.
M-ar interesa si pe mine sa stiu ce am putea face in cazul in care angajatorul nu vrea sa plateasca, iar plata este facuta de angajat. Angajatul isi poate deduce cumva contributiile lunare? Cei de la Fisc spun ca ei nu pot da deduceri.
In viziunea mea ar fi trebui ca cei de la fisc sa imi dea o adeverinta in baza contractului de adeziune si a dovezilor de plata, iar angajatorul in baza acelei adeverinte sa imi vireze deducerea de impozit (asa mi s-ar parea logic, nefiind profesionist in domeniu).
Va rog sa imi spuneti daca exista vreo posibilitate de deducere in cazul in care plata se face de catre angajat.