avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deducere contributie Pilonul 3
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deducere contributie Pilonul 3

Buna ziua,

Am următoarea situație: am încheiat un contract de adeziune pentru pilonul 3, sunt angajat cu contract de munca, nebeneficiind de scutire de impozit. Angajatorul meu spune ca nu vrea sa plătească in niciun fel contribuția pentru pilonul 3, așadar m-am hotărât ca plata sa o fac eu.
Pot deduce in vreun fel aceste contribuții lunare? Din ce înțeleg din lege aceste contribuții sunt deductibile din impozit. Cei de la anaf spun ca ei nu pot oferi deduceri de niciun fel.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2019
barbupetcu, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie facultativa pilonul 3 ContSters23466 ContSters23466 In luna februarie 2010 am incheiat un contract pentru pensie facultativa pilonul 3 cu [Editat-un fond de pensii privat], iar contractul l-am dus la ... (vezi toată discuția)
Deducere 400euro/an pentru pensie pilonul iii em_mihai em_mihai Buna ziua, Am aflat ca exista un cadru legislativ care permite o deducere de 400 euro/an din impozitul pe profit pentru pensia privata pilonul III. Tocmai ... (vezi toată discuția)
Pensiile facultative florens florens Am o problema. Sunt aderat la pensia facultativa pilonul III. Problema este cu deducerea. Actualul angajator nu-mi face deducerea aferenta, dar de virat ... (vezi toată discuția)