Cu stima. Care este procedura de obtinere a unei curatele ,prin care sa pot primi pensia unei matusi in vederea platii caminului unde unde se afla cazata ? Multumesc.
Multumesc, dar pentru desemnarea unui tutore legal trebuie sa aiba un certificat medical , sa fie vazuta de o comisie medicala etc . timp in care eu trebuie sa platesc abonamentul sau sa astept sa moara , succesiunea .... ani buni de asteptat . Oare sa nu existe si o cale mai scurta ?!
Cu stima . Am o matuse cu varsta de 95 de ani , internata la un Azil de batrani ( are Contract de furnizare servicii sociale )si care sufera de dementa severa . Nu are copii iar mostenitorii refuza sa mai plateasca abonamentul la RCS RDS .
Am solicitat informatii de reziliere , la centrele RCS, dar toti au spus ca singura persoana care poate rezilia conatractul , este titulara lui , adica matusa de al Azil care nu se poate deplasa , nu este in depline facultati mentale etc. Ce am observat in discutiile cu reprezentantii RCS este ca toti incearca sa ma " abureasca " spunandu-mi ca dupa decesul matusii , cand o fi acela, mostenitorul legal va fi indreptatit sa renunte la constract ?!
Va rog dati-mi si mie un sfat, cum pot rezolva aceasta reziliere , eu fiind singurul dintre mostenitori care mai este interesat de rezolvarea acestui caz ?. Va multumesc.
Cu stima . Va rog un raspuns competent la urmatoarea situatie : Matusa mea , in varsta de 96 de ani nu are mostenitori ( sot , copii), a facut un testament in favoarea mea prin care imi lasa mostenire apartamentul in care locuieste . dat fiind starea ei de sanatate ,numai este capabila sa numere banii de pensie si ma roaga sa-i primesc eu. Postasul nu imi da banii ca nu am delegatie . Situatia este deranjanta ca trebuie sa astept postasul ,sa=l prezint matusii , aceasta sa semneze de primire etc. etc. Intrebarea mea este : pot sa-i deschid un cont la banca pentru pensie sau ce alte metode legale trebuie sa fac pentru a elimina situatia neplacuta si deranjanta de la primirea pensiei ? Va multumesc.
Cu stima . Platesc toate cheltuielile de intretinere prin transfer bancar , sunt singurul de pe toata scara blocului care practica acest sistem de plata . In lista de plata a intretinerii imi apare de plata o suma care dupa spusele diriguitorilor de la asociatie , aceasta reprezinta "costul de intretinere al contului la banca." Intrebarea mea este : chel tuielile cu intretinere a condului bancar nu intra in atributiile Asociatiei ? Pentru depuneri banca nu percepe niciun comision. va multumesc.
Dati-mi va rog un raspuns la urmatoarea intrebare. Din discutiile avute cu specialisti in drept civil mi -sa spus textual : “ Oricine , cat este in viata, poate sa dispuna cum vrea de averea sa” . Adica , daca merg pe acest principiu insemna ca eu pot lasa averea unuia dintre copii inlaturând pe celălalt de la mostenire , pot sa vand averea si să las banii copilului agreat ? In fapt despre ce este vorba : am doi copii , unul locuieste cu mine , ma ingrijeste si unul plecat pe alte tărâmuri si care nici nu vrea sa auda de mine. Eu doresc sa las averea copilului care ma ingrijeste si sa-l inlatur pe cel de la care nu am niciun ajutor . Ce sanse am ? va multumesc.