In cerere ati mentionat demisie sau cu acordul partilor?
Mihaela2019 a scris:
.....
Cererea mea era de incetare prin acordul partilor. Nicidecum demisie prin art 81.
Dar nu stiu daca am formulat o corect si daca firma a procedat legal
Cererea dvs nu mentioneaza cu acordul partilor si , prin urmare, invocarea termenului de preaviz a dus la interpretarea ca este o demisie.
In cazul demisiei, angajatorul poate renunta total la termenul de preaviz.
Mihaela2019 a scris:
.....
Cererea mea era de incetare prin acordul partilor. Nicidecum demisie prin art 81.
Dar nu stiu daca am formulat o corect si daca firma a procedat legal
Cererea dvs nu mentioneaza cu acordul partilor si , prin urmare, invocarea termenului de preaviz a dus la interpretarea ca este o demisie.
In cazul demisiei, angajatorul poate renunta total la termenul de preaviz.
Cred ca discutia se purta pe alt subiect si nici nu vad unde este mentionat ca salariatul impune ceva angajatorului.
Durata maxima a termenului de preaviz in cazul demisiei este alta. Vedeti art.81 alin.4 C.mun. care nu impune decat durata maxima a preavizului si nicidecum o durata fixa prestabilita.
Salariatul nu are nicio obligatie sa stea in preaviz .
Din câte știu eu da, dumneavoastră ați solicitat încheierea contractului cu 20 de zile înainte, dar angajatorul (dacă nu mă insel) poate sa vi-l desfacă și pe loc odată ce ați trimis cererea deoarece nu sunteți dumneavoastră (ca angajat) sa decideți când vreți sa vii se facă desfacerea contractului.