avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela2019

Activitate Mihaela2019

Răspuns la discuția Rog raspuns
Dacă contest in instanta vreau sa stiu daca voi câștiga sau nu...
Eu consider că au făcut abuz. Dar in fine...poate trebuie să nu mai anunt si din 09.01.2019 sa fii sperat ca nu ma vor tine in preaviz.
Am crezut ca e normal sa anunți când ai intenția sa pleci. Acum am simțit pe pielea mea care sunt si riscurile
Să înteleg că, concediul meu medical din data de 10.12.2018 pana in 19.12.2018 nu va fi plătit...
Nici demisie nici acordul partilor.
Dar eu nu am primit nici un raspuns la acea cerere a mea de incetare.
Doar pe mail pe data de 10.12.2018 am primit direct decizia de incetare ( eu dimineata le am solicitat adeverinta de medic) si ei la.pranz au trimis decizia.
Am deschis un topic separat pentru aceasta problema.

Cornel Vasile a scris:

In cerere ati mentionat demisie sau cu acordul partilor?

Stiu ca in cazul demisiei poate renunta la preaviz.
Eu va intreb daca este legal ce a facut. Nu era normala o discuție înainte?
Eu sunt in concediu medical din data de 10.12.2018 ( in timp ce ei au trimis pe mail acea decizie, eu eram la medic).
Ce se poate face in acest sens?
Multumesc mult pentru raspuns

Cornel Vasile a scris:

Mihaela2019 a scris:

.....
Cererea mea era de incetare prin acordul partilor. Nicidecum demisie prin art 81.
Dar nu stiu daca am formulat o corect si daca firma a procedat legal

Cererea dvs nu mentioneaza cu acordul partilor si , prin urmare, invocarea termenului de preaviz a dus la interpretarea ca este o demisie.
In cazul demisiei, angajatorul poate renunta total la termenul de preaviz.

Stiu ca in cazul demisiei poate renunta la preaviz.
Eu va intreb daca este legal ce a facut. Nu era normala o discuție înainte?
Eu sunt in concediu medical din data de 10.12.2018 ( in timp ce ei au trimis pe mail acea decizie, eu eram la medic).
Ce se poate face in acest sens?
Multumesc mult pentru raspuns

Cornel Vasile a scris:

Mihaela2019 a scris:

.....
Cererea mea era de incetare prin acordul partilor. Nicidecum demisie prin art 81.

Cererea dvs nu mentioneaza cu acordul partilor si , prin urmare, invocarea termenului de preaviz a dus la interpretarea ca este o demisie.
In cazul demisiei, angajatorul poate renunta total la termenul de preaviz.

Buna seara.
Eu am formulat o cerere de încetare contract de muncă, după 20 zile. De exemplu am formulat cerere pe data de 05.12.2018 cu dorirerea încetării pe data de09.01.2019 ( intenția mea era de a obinte cu acordul partilor) .in cerere nu am specificat articole 55 lit b
Angajatorul poate emite pe data de 10.12.2018 o decizie de incetare cu articolul 81 alin 7?

Cornel Vasile a scris:

Cred ca discutia se purta pe alt subiect si nici nu vad unde este mentionat ca salariatul impune ceva angajatorului.

Durata maxima
a termenului de preaviz in cazul demisiei este alta. Vedeti art.81 alin.4 C.mun. care nu impune decat durata maxima a preavizului si nicidecum o durata fixa prestabilita.

Salariatul nu are nicio obligatie sa stea in preaviz .

Dar eu sunt in medical de azi....între timp eu am fost la doctor si am primit medical.
Ce fac cu el?

Flavius99 a scris:

Din câte știu eu da, dumneavoastră ați solicitat încheierea contractului cu 20 de zile înainte, dar angajatorul (dacă nu mă insel) poate sa vi-l desfacă și pe loc odată ce ați trimis cererea deoarece nu sunteți dumneavoastră (ca angajat) sa decideți când vreți sa vii se facă desfacerea contractului.

Discuție Rog raspuns
In data de 05.12.2018 am formulat următoarea cerere:
"Subsemnata......prin prezenta, va aduc la cunostinta ca doresc ÎNCETAREA contractului de munca,începând cu data de 09.01.2019, respectând prevederile Codului muncii și respectând preavizul de 20 zile lucrătoare conform contractului de munca. "
Pe data de 10.12.2018 m am simțit foarte rau si am vrut sa ma duc la medic si am solicitat pe mail o adeverință pentru medic. Drept raspuns solicitării mele, am primit următorul mail cu următoarea decizie de incetare: "Începând cu data de 10.12.2018 încetează contractul de munca nr....conform art 81 alin (7) din Codul Muncii."
Este legal?