avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rog raspuns
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rog raspuns

In data de 05.12.2018 am formulat următoarea cerere:
"Subsemnata......prin prezenta, va aduc la cunostinta ca doresc ÎNCETAREA contractului de munca,începând cu data de 09.01.2019, respectând prevederile Codului muncii și respectând preavizul de 20 zile lucrătoare conform contractului de munca. "
Pe data de 10.12.2018 m am simțit foarte rau si am vrut sa ma duc la medic si am solicitat pe mail o adeverință pentru medic. Drept raspuns solicitării mele, am primit următorul mail cu următoarea decizie de incetare: "Începând cu data de 10.12.2018 încetează contractul de munca nr....conform art 81 alin (7) din Codul Muncii."
Este legal?
Cererea mea era de incetare prin acordul partilor. Nicidecum demisie prin art 81.
Dar nu stiu daca am formulat o corect si daca firma a procedat legal
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Mihaela2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:14, 12 Decembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Dar eu sunt in medical de azi....între timp eu am fost la doctor si am primit medical.
Ce fac cu el?

Flavius99 a scris:

Din câte știu eu da, dumneavoastră ați solicitat încheierea contractului cu 20 de zile înainte, dar angajatorul (dacă nu mă insel) poate sa vi-l desfacă și pe loc odată ce ați trimis cererea deoarece nu sunteți dumneavoastră (ca angajat) sa decideți când vreți sa vii se facă desfacerea contractului.

Mihaela2019 a scris:

.....
Cererea mea era de incetare prin acordul partilor. Nicidecum demisie prin art 81.

Cererea dvs nu mentioneaza cu acordul partilor si , prin urmare, invocarea termenului de preaviz a dus la interpretarea ca este o demisie.
In cazul demisiei, angajatorul poate renunta total la termenul de preaviz.
Stiu ca in cazul demisiei poate renunta la preaviz.
Eu va intreb daca este legal ce a facut. Nu era normala o discuție înainte?
Eu sunt in concediu medical din data de 10.12.2018 ( in timp ce ei au trimis pe mail acea decizie, eu eram la medic).
Ce se poate face in acest sens?
Multumesc mult pentru raspuns

Cornel Vasile a scris:

Mihaela2019 a scris:

.....

Cererea dvs nu mentioneaza cu acordul partilor si , prin urmare, invocarea termenului de preaviz a dus la interpretarea ca este o demisie.
In cazul demisiei, angajatorul poate renunta total la termenul de preaviz.

Alte discuții în legătură

Cerere incetare cim cu acordul partilor neaprobata kitty_26g kitty_26g Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere. In cazul in care un angajat trimite catre angajator prin fax cerere de incetare Cim cu acordul partilor, iar ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim absalom34 absalom34 Din momentul in care a fost emisa decizia de incetare a CIM cu art.81 al (4) si (5) mai poate fi modificata? Multumesc! (vezi toată discuția)
Codul muncii -demisia la zi andre80andre andre80andre ma intereseaza sa stiu daca pot inainta demisia la zi,cu toate ca in contractul indiv de munca scrie de preaviz 15 zile calendaristice? si ce inseamna 15 zile ... (vezi toată discuția)