Salutare, eu am cumpărat 3 bilete la celine dion (în valoare de cca 1000 de lei) cu tot cu o asigurare suplimentară făcută SPECIAL pentru returnarea banilor in caz de... orice . Cu toate acestea, deși am completat acel formular de retur al banilor incă din prima jumătate a lunii decembrie 2022, iată-mă la jumătatea lunii aprilie 2023 fără să fi primit un leu înapoi din partea Eventim. Știu că probabil singura cale de atac este tribunalul, dar... să fim serioși. Îți trebuie multă energie și timp pentru soluția asta radicală, energie și timp pe care puțini le au.
Bună ,
Vă mulțumesc pentru răspunsuri și îmi cer scuze pentru reply-ul mai intârziat. Da, este vorba de o asociație ''mamut'' care acoperă un cartier întreg de cca 15-16 blocuri. Există și alți vecini care se opun acestei taxe (mulți încă nici nu au aflat de ea) mai ales din cauza faptului că administratoarea a făcut de-a lungul timpului niște cheltuieli , să le spunem....'bizare'' i(cum ar fi achiziția de echipamente electronice ultraperformante , necesare pentru.... tabeluri și facturi (!!) . În localitatea în care locuiesc au apărut inclusiv articole în presa locală despre miile și zecile de mii de lei cheltuiți fără cap (ca să o spun frumos) în mai toate asociațiile de locatari din oraș. De aici și reticența mea (și a multora) de a contribui la un astfel de fond. Nu știam dacă există temei legal pentru a încasa această taxă - iar dacă el există, atunci să apelez eu la o altă soluție pentru a mă rupe de asociație și de a înființa una separată în blocul nostru. Din ce am văzut în răspunsurile dvs. este posibil acest lucru.
Așa cum spune și utilizatorul StoJa, o altă problemă ar fi că această sumă poate fi folosită (în cel mai bun caz!) de către orice alt imobil din asociație, în condițiile în care blocul în care locuiesc nu are nevoie de nicio reparație, este reabilitat termic - iar în cazul în care apar probleme (țevi sparte etc) prefer să le repar pe cheltuiala proprie , sau pe cea a asigurării private, dacă este cazul.
Decizia s-a luat la o adunare a proprietarilor la care au participat doar câțiva oameni, eu neputând să ajung din cauza orei programate (eram la serviciu). De aici și discuția ulterioară cu președinta asociației de locatari. Suma inițială a fost de 50 de lei/lunar/familie, ulterior ea fiind setată la 20 de lei. Dacă există și posibilitatea să contest în instanță, o voi face.
Vă mulțumesc încă o dată și, dacă este nevoie, revin cu precizări suplimentare.
Recent, asociația de proprietari din cartierul în care locuiesc a decis ca, începând de luna viitoare, fiecare familie din cartier (sunt sute de familii) să contribuie obligatoriu(!) cu 20 de lei/lunar, pentru un fond care va fi folosit (teoretic) atunci când va fi nevoie de reparații în blocurile din cartier. Atât eu cât și alte familii care nu sunt de acord cu această 'taxă' am declarat că nu vom plăti această sumă deoarece este abuzivă - îndoindu-mă de faptul că sunt OBLIGAT prin lege să plătesc, anticipat, un fond cerut de o asociatie de proprietari, din care să cheltuie, aleatoriu... alți vecini. Președinta asociației de proprietari ne amenință cu procese (!!), pe un ton extrem de agresiv, spunând că legea este de partea ei și că legea ii permite acest lucru. Întrebarea mea este dacă există într-adevăr o astfel de lege care să mă oblige să plătesc sume lunare către un fond administrat de o ...asociație de locatari. Din moment ce o astfel de sumă ar funcționa mai degrabă ca o asigurare de locuință...dar pentru alții! Vă mulțumesc anticipat cu un răspuns.