avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei.Cristian

Activitate Andrei.Cristian

Răspuns la discuția Atitudinea polițistului judiciar
Am înțeles. Mulțumesc pentru răspunsuri!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca l-ati gasit nu vad rostul sa mai faceti vreo expertiza. Sa il audieze pe vecin sa vada ce spune si poate va impacati pana la urma, nu are rost sa tineti dusmanie intre vecini.

În toamnă am schimbat gardul care împrejmuia casa. Gardul vechi (care s-a furat) urma să îl reutilizăm, dar am observat lipsa acestuia din curtea noastră și apariția lui în curtea unui vecin. Valoarea lui se ridică la ~1500 lei.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu inteleg nici eu exact ce doreste politistul, pe de alta parte, ar trebui sa dispuna el efectuarea unei expertize daca considera necesar.
Ce anume s-a furat?

Am înțeles mulțumesc!
Da, expertiza a fost solicitată pentru a stabili valoarea pretențiilor civile (a bunurilor furate). Totuși, consider că, în această etapă este mai importantă adunarea de probe pro și contra și nu o stabilire cât mai exactă a prejudiciului.
Este vorba de furt calificat
Raportul de expertiză l-a solicitat pentru a se stabili valoarea pretențiilor civile
Mama mea a depus o plângere la poliție și în timpul audierilor i s-au adus la cunoștință posibilitatea de constituire ca parte civilă. Polițistul care instrumentează cazul i-a spus că este necesar să aducă un raport de expertiză, în timp ce colegii acestuia au spus că este suficient să aducă un document din care să rezulte valoarea aproximativă a prejudiciului, lucru pe care l-a facut. În schimb, polițistul care se ocupă de anchetă tot insistă că este necesar raportul de expertiză sau ceva asemănător acestuia. Poate fii considerată abuzivă atitudinea polițistului? Se poate încadra la o infracțiune? Care ar fi aceea?
În urma depunerii unei plângeri penale, s-a deschis dosar de cercetare penală pentru furt. Dosarul se află la poliție, iar la audieri s-a cerut persoanei vătămate să evalueze prejudiciul. Polițistul care anchetează cazul i-a spus să depună un raport de expertiză, în timp ce colegii acestuia (care susțin că au rezolvat astfel de cazuri și care probabil se aflau în aceeași încăpere în timpul audierii) i-au spus că este suficient să aducă un document din care să reiasă valoarea prejudiciului. Deci, care ar fi modalitate corectă de evaluare a prejudiciului?
Din câte am citit, am înțeles că cel care este acuzat poate să nu fie de acord cu raportul și se poate dispune refacerea acestuia.
Am 17 ani și astăzi mi-am schimbat certificatul de naștere întrucât cel vechi a fost scris greșit (s-a trecut "s" în loc de "ș"). Întrebarea mea este: trebuie să depun undeva copii de pe noul certificat?
Bună seara!
Am niște nelămuriri cu privire la cum se încuviințează acțiunile unui minor: eu am 17 ani și intenționez să adresez primăriei o cerere de rectificare a actului de nastere. Din textele pe care le-am citit am înțeles că cererea trebuie încuviințată de reprezentantul legal. Întrebările mele sunt: cum și de cine se poate realiza încuviințarea cererii (părinții mei sunt divorțați)? În cazul refuzului de a rectifica actul de naștere știu că pot depune contestație împotriva dispoziției primarului. Cererea de contestație o pot depune tot eu cu încuviințarea reprezentantului legal?

P.S.: Nu știu dacă forumul este cel corect