avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Încuviințarea acțiunii unui minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Încuviințarea acțiunii unui minor

Bună seara!
Am niște nelămuriri cu privire la cum se încuviințează acțiunile unui minor: eu am 17 ani și intenționez să adresez primăriei o cerere de rectificare a actului de nastere. Din textele pe care le-am citit am înțeles că cererea trebuie încuviințată de reprezentantul legal. Întrebările mele sunt: cum și de cine se poate realiza încuviințarea cererii (părinții mei sunt divorțați)? În cazul refuzului de a rectifica actul de naștere știu că pot depune contestație împotriva dispoziției primarului. Cererea de contestație o pot depune tot eu cu încuviințarea reprezentantului legal?

P.S.: Nu știu dacă forumul este cel corect
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Andrei.Cristian, utilizator

Alte discuții în legătură

Persoana interesata rectificare certificat de nastere cyan cyan Pentru rectificarea datelor din certificatul de nastere cererea poate fi depusa numai de catre persoana interesata sau aceasta poate imputernici alta persoana ... (vezi toată discuția)
Mostenire Betea Betea Avem un imobil pe care vrem sa il dam celor 2 copii de 12 si 14 ani. Daca se poate ca ei sa fie proprietari si prin ce acte ? (vezi toată discuția)
Reiau - capacitatea restransa de exercitiu Lucian Croitoru Lucian Croitoru O minoră de 17 ani, crescută de bunici paterni, dorește să cumpere de la aceștia casa în care locuiește împreună cu ei, bunicii ... (vezi toată discuția)