avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate codrinaionescu

Activitate codrinaionescu

Răspuns la discuția Sume nevirate poprire
Redeschid acest topic cu rugamintea de a imi recomanda un avocat din Baroul Neamt pentru a initia procedura de chemare in judecata. Multumesc!
Răspuns la discuția Instrainare bunuri fideiusor
Chiar nimeni nu poate oferi un raspuns/sfat?
Buna ziua!
Am urmatoarea speta:
Societatea X a contractat linie de credit cu fideiusor persoana Y. In contractul de fideiusiune se precizeaza ca fideiusorul garanteaza cu toate bunurile sale prezente si viitoare in indeplinirea de catre debitor a obligatiilor contractuale. Si renunta expres la beneficiul de discusiune si beneficiul de diviziune. Totodata, fideiusorul se obliga sa instiinteze banca anterior incheierii oricarei conventii privind modificarea/incetarea regimului juridic al bunurilor sale, in caz contrar creditorul avand dreptul sa considere aceasta un caz de culpa. Acum, fideiusorul vrea sa isi instraineze bunurile (un imobil) prin act de donatie. Ce impedimente exista? Ce proceduri trebuiesc urmate? Ce sfaturi imi puteti da?
Multumesc!
Compania mi-a facut card de angajat si n-am avut niciodata acces la extrasele de cont. Cred ca cel mai bine este sa contractez serviciile unui avocat pentru ca nu am nevoie de astfel de "relatie" cand imi sunt incalcate drepturile si legea.
Multumesc!

Company Advising a scris:

Intr-adevar puteti discuta cu executorul sa formuleze cerere de validare a poprire. Totodata, puteti sa ii puneti la dispozitie executorului dovezile (extrasele de cont care nu tin de angajator) din care reies sumele incasate de dvs cu titlu de salariu. Suplimentar puteti sa ii faceti si plangere angajatorului pentru ca nu va raspunde solicitarilor. Puteti totodata sa discutati cu un avocat sa il notifice acesta, dar va trebui sa luati in calcul faptul ca nu veti mai avea o relatie foarte buna cu angajatorul dupa toate demersurile.

Buna ziua!
Revin asupra subiectului si imi cer scuze ca atat de tarziu. Am facut solicitare in scris angajatorului, pana la urma, sa imi puna la dispozitie copii dupa platile facute catre executor. I-am dat termen 10 zile de la primire, termen care a trecut. Nu mi-a pus nimic la dispozitie si nici nu raspunde la telefon.
Banii i-am primit atat pe card cat si in mana. Am tot solicitat extrasele de cont si statele de plata si tot ma amana, Sigur nu a virat sumele catre executor pentru ca am situatia primita direct de la dansul cu lunile in care s-a virat si cele in care nu.
Buna ziua!
In 2017 s-a infiintat poprire pe salariul meu ca urmare a solicitarii executorului judecatoresc. Angajatorul mi-a retinut in fiecare luna, in perioada 2017-2019, acea suma din salariu, sustinand ca a si virat-o, insa eu nu am verificat informatia, am luat-o de buna. Anul acesta am decis sa contactez direct executorul si sa aflu ce rest de plata mai am. Am descoperit urmatoarea situatie: pe intreg parcursul anului 2017 angajatorul a retinut si virat lunar suma aferenta popririi in contul executorului. Apoi, in 2018, a retinut si virat doar sumele aferente a 5 luni din an. Iar in 2019 doar 3 luni.
Cand am intrebat la contabilitate mi s-a spus ca pe statul de plata s-a retinut suma in fiecare luna dar nu s-au ocupat ei sa vireze catre executor, ci directorul general. Eu nu am vazut nici statele de plata, nici fluturasul. Stiu doar ca am primit mai putini bani in fiecare luna dar acestia nu au ajuns intotdeauna la executor.
Intrucat nu pot demonstra ca mi s-au retinut banii, ce ma sfatuiti sa fac? Cum ar trebui sa procedez in acest caz?
Multumesc!