avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sume nevirate poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Sume nevirate poprire

Buna ziua!
In 2017 s-a infiintat poprire pe salariul meu ca urmare a solicitarii executorului judecatoresc. Angajatorul mi-a retinut in fiecare luna, in perioada 2017-2019, acea suma din salariu, sustinand ca a si virat-o, insa eu nu am verificat informatia, am luat-o de buna. Anul acesta am decis sa contactez direct executorul si sa aflu ce rest de plata mai am. Am descoperit urmatoarea situatie: pe intreg parcursul anului 2017 angajatorul a retinut si virat lunar suma aferenta popririi in contul executorului. Apoi, in 2018, a retinut si virat doar sumele aferente a 5 luni din an. Iar in 2019 doar 3 luni.
Cand am intrebat la contabilitate mi s-a spus ca pe statul de plata s-a retinut suma in fiecare luna dar nu s-au ocupat ei sa vireze catre executor, ci directorul general. Eu nu am vazut nici statele de plata, nici fluturasul. Stiu doar ca am primit mai putini bani in fiecare luna dar acestia nu au ajuns intotdeauna la executor.
Intrucat nu pot demonstra ca mi s-au retinut banii, ce ma sfatuiti sa fac? Cum ar trebui sa procedez in acest caz?
Multumesc!
N-ați primit notă de plată în fiecare lună`? Banii ia-ți primit în mână, sau în cont bancar`?
De ce nu puteti demonstra ca vi s-au retinut? Solicitati statul de plata. Solicitati extrasele de cont de la banca in care se regasesc sumele virate de angajator si efectuati o comparatie (banuiesc ca nu primiti salariul in mana si daca il primiti in mana tot exista ceva semnat, nu?). Daca angajatorul nu a virat sumele retinute catre executor e grav.
Banii i-am primit atat pe card cat si in mana. Am tot solicitat extrasele de cont si statele de plata si tot ma amana, Sigur nu a virat sumele catre executor pentru ca am situatia primita direct de la dansul cu lunile in care s-a virat si cele in care nu.
Cine va amana? Extrasul de cont il solicitati de la banca. Se emite pe loc. Solicitati in scris angajatorului sa va puna la disoozitie statul de plata.

codrinaionescu a scris:

Banii i-am primit atat pe card cat si in mana. Am tot solicitat extrasele de cont si statele de plata si tot ma amana, Sigur nu a virat sumele catre executor pentru ca am situatia primita direct de la dansul cu lunile in care s-a virat si cele in care nu.

Buna ziua!
Revin asupra subiectului si imi cer scuze ca atat de tarziu. Am facut solicitare in scris angajatorului, pana la urma, sa imi puna la dispozitie copii dupa platile facute catre executor. I-am dat termen 10 zile de la primire, termen care a trecut. Nu mi-a pus nimic la dispozitie si nici nu raspunde la telefon.

Alte discuții în legătură

Validare poprire Biancamacovei Biancamacovei Buna ziua, In anul 2007, mama mea a contractat un credit pe numele meu. Nu a mai reusit sa plateasca ratele si nici nu m-a instiintat acest lucru, ramanand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in data de 15.09.2023 mi s a înființat o poprire ... Remuskkk Remuskkk Buna ziua , in data de 15.09.2023 mi s a înființat o poprire pe contul bancar la care mi s a retinut lunar procentul legal , in luna ianuarie 2024 atât eu ... (vezi toată discuția)
Despre poprire yonutz113 yonutz113 Buna seara Am un card de debit emis de banca ING pe care imi primesc salariul de la angajator. In trecut am efectuat tranzactii online la o camera de jocuri ... (vezi toată discuția)