avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Instrainare bunuri fideiusor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Instrainare bunuri fideiusor

Buna ziua!
Am urmatoarea speta:
Societatea X a contractat linie de credit cu fideiusor persoana Y. In contractul de fideiusiune se precizeaza ca fideiusorul garanteaza cu toate bunurile sale prezente si viitoare in indeplinirea de catre debitor a obligatiilor contractuale. Si renunta expres la beneficiul de discusiune si beneficiul de diviziune. Totodata, fideiusorul se obliga sa instiinteze banca anterior incheierii oricarei conventii privind modificarea/incetarea regimului juridic al bunurilor sale, in caz contrar creditorul avand dreptul sa considere aceasta un caz de culpa. Acum, fideiusorul vrea sa isi instraineze bunurile (un imobil) prin act de donatie. Ce impedimente exista? Ce proceduri trebuiesc urmate? Ce sfaturi imi puteti da?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: codrinaionescu , utilizator 13:02, 3 Aprilie 2020
Chiar nimeni nu poate oferi un raspuns/sfat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiu de discutiune si diviziune - mai am acest drept? davidc davidc Buna ziua, Poate cineva sa ma ajute cu o lamurire practica in ceea ce priveste beneficiul de discutiune si diviziune? In acest sens as vrea sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Executarea in urma unei fideiusiuni poate "ataca" imobil ipotecat? ContSters205719 ContSters205719 Buna! Am urmatoarea situatie: in calitate de administrator la un SRL (2 asociati) am semnat in 2011 un contract de fideiusiune, actualizat anual prin acte ... (vezi toată discuția)
Speta drept civil. va rog , daca se poate, sa o rezolvati doomy852 doomy852 X il imprumuta pe Y cu 25.000 lei. Acest imprumut este garantat de Z cu o ipoteca asupra casei sale prin contract incheiat in forma autentica intre X si Z. ... (vezi toată discuția)