Poate cineva sa ma ajute cu o lamurire practica in ceea ce priveste beneficiul de discutiune si diviziune?
In acest sens as vrea sa stiu cum trebuie sa arate efectiv in contractul de fideiusiune clauza solidaritatii pentru a nu mai beneficia de aceste facultati legale de mai sus.
Dupa cate stiu dpdv legal, pentru a nu mai avea beneficiu de discutiune sau diviziune , fideiusorii ar trebui ca prin conventie sa fi renuntat la aceasta facultate legala printr-o clauza.
In acest sens trebuie efectiv specificat in scris ca fideiusorul X , Y, Z etc ... renunta in mod expres la aceste facultati ...clauza cutare samd ?
sau
poate rezulta dintr-o simpla fraza gen (citez din contractul meu) "Luand in considerare faptul ca, pentru a asigura indeplinirea obligatiilor debitorului principal rezultand din contractul de credit , fideiusorii au hotarat sa ii acorde acestuia o garantie personala, obligandu-se fata de creditor in solidar cu debitorul principal"
Din aceasta simpla fraza rezulta ca deja fideiusorii renunta la aceste beneficii ? Sau trebuie sa existe o clauza clara prin care acestia declara efectiv ca renunta la aceste beneficii ?
Lamurire
ina69
Cine ma poate ajuta cu un raspuns corect la urmatoarea intrebare:
Ce inseamna: Garantii declara ca renunta in mod expres la beneficiul de diviziune, de ... (vezi toată discuția)