avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Activitate Josh1244

Activitate Josh1244

Discuție Fond funciar
Vreau sa cumpăr o casa achiziționată de către actualul proprietar prin legea 112, acum vreo 20 de ani. Actualii proprietari nu au solicitat prin ordinul prefectului teren deloc, în cf figurant doar casa si proprietar al terenului starul roman. Au cerut de curând pe legea 18 suprafata de teren aferentă construcției, au făcut o măsurătoare topo. As avea 2 intrebari.
1. Se poate solicita teren in baza modificării din 2018 a legii 18 pt terenul aferent construcției, având în vedere că, casa a fost cumpărată în baza legii 112?
2. Probabil procedura va dura, asa ca vom cumpara casa si fara teren. Este posibil sa ni se atribuie noua - vom fi proprietari atunci - terenul pe procedura începută de vechii proprietari?
Discuție Oug 114/2018
Bună seara, în baza oug 114/2014 s-a stabilit ca salar minim în construcții 3000 lei brut. M-ar interesa dacă se poate încadra o persoana part time pe acest principiu, luat fiind reper de full time 3000 lei, deci la 4 ore/zi încadrat salar de 1500 brut, cu contribuții aferente de aprox 400 lei, în condițiile în care are pe lângă acest part time, un contract full time unde plătește contribuțiile aferente. Mulțumesc.
Bună seara, am o întrebare legată de post garanție. Am o mașină de spălat vase care a avut o garanție de 5 ani. În aceasta perioada am avut de 2 ori în ultimul an probleme cu evacuarea apei din mașină, ultima data fiind în septembrie cu o săptămâna înainte sa expire garanția. Acum la nici 3 luni, iar am aceeași problema. Reparația din septembrie are vreun termen de garanție, în sensul ca timp de ex. 6 luni orice reparație este în garanție, chiar dacă oficial termenul meu de 5 ani a expirat? Ma confrunt cu aceeași problema care a fost remediată înainte de expirarea garanției. Mulțumesc.