avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fond funciar

Vreau sa cumpăr o casa achiziționată de către actualul proprietar prin legea 112, acum vreo 20 de ani. Actualii proprietari nu au solicitat prin ordinul prefectului teren deloc, în cf figurant doar casa si proprietar al terenului starul roman. Au cerut de curând pe legea 18 suprafata de teren aferentă construcției, au făcut o măsurătoare topo. As avea 2 intrebari.
1. Se poate solicita teren in baza modificării din 2018 a legii 18 pt terenul aferent construcției, având în vedere că, casa a fost cumpărată în baza legii 112?
2. Probabil procedura va dura, asa ca vom cumpara casa si fara teren. Este posibil sa ni se atribuie noua - vom fi proprietari atunci - terenul pe procedura începută de vechii proprietari?

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului pt. curte si gradina anipopa anipopa Buna ziua.In anul 1977 parintii mei au cumparat o casa.Conform unei Legi din acea perioada, terenul aferent casei si gradina intrau automat in proprietatea ... (vezi toată discuția)
Fond funciar iuliurs iuliurs Teren preluat de Stat conform Legea 58/74 Buna ziua, Va rog un raspuns la urmatoarea intrebare. Terenurile intravilan preluate de Stat prin art ... (vezi toată discuția)
Punerea in posesie coca_ab coca_ab am o casa cu gradina aferenta.dupa 1990 am fost pusi in posesie cu terenul de sub casa ,am primit un ordin al prefectului prin care ni se dadea si gradina dar ... (vezi toată discuția)