Va rog sa ma ajutati pentru a alege o solutie corecta,intr-un caz anume.In anul 1978,printrun decret s-a scos din fondul forestier si s-a dat in administrarea unei intreprinderi un teren ,in vederea exploatarii materialului de sub teren (piatra).Ulterior intreprinderea a fost privatizata dar si-a pastrat dreptul de administrare,obtinand o licenta de exploatare,in acest sens.O persoana particulara a incercat sa obtina reconstituirea unui drept de proprietate pe acest teren obtinand o sentinta judecatoreasca.Cand s-a verificat daca cei de la Ocolul Silvic au in amenajament acest teren a reiesit ca nu scosesera din fondul forestier aceasta suprafata in anul transmiterii.
As putea sa ma indrept impotriva Ocolului Silvic (Directie Silvice) cu o actiune pentru a reface amenajamentul?Care ar fi temeiul juridic?As avea o alta optiune?ITRSV -ul de zona a constatat aceasta eroare (faptul ca terenul nu a fost scos din fond forestier),dar spune ca numai noi,printro actiune putem indrepta situatia.
Imi cer scuze pentru acest post lung si multumesc pentru eventuale sugestii.
In locatia X se da in administrare o suprafata de 10 ha de catre Ministerul Forestier printrun decret in anul 1978 unei societati Y.Societatea Y desfasoara o activitate de exploatare piatra in acea zona data in administrare.Ulterior in anul 2005 un cetatean face succesiunea dupa un strabunic de-al sau si pe baza unei expertize extrajudiciare obtine o sentinta devenita irevocabila si pe care ne-o pune la dispozitie in urma cu doua luni spunand ca terenul este al lui.Acum va veni cu un executor sa puna cetateanul in posesie.Ce putem sa mai facem?
Pai exact acesta este motivul actiunii in nulitate.In localitatea respectiva nu s-a constituit o cooperativa agricola de productie.Deci nu avem un motiv sa cautam prin registre.Dar cum demonstrez instantei ca acolo n-a fost CAP?
Certificatul de proprietate a fost emis de fostul Minister al Industriei in baza HG 834.
Descriu speta pe scurt.
Societatea privata X obtine un certificat de atestare al dreptului de proprietate asupra unei suprafete de teren in anul 1998.Ulterior in data de 30.11.2005,o persoana Y depune o cerere de reconstituire asupra unei suprafete de teren in baza Legii 18/1991,iar Prefectura emite o hotarare prin care admite propunerea emisa de Comisia Locala.Comisia Locala trimite societatii X o adresa in care precizeaza ca doreste sa-i predam suprafata de teren (ei spunand in administrare) pentru a-i reconstitui dreptul de proprietate lui Y.Precizez ca hotararea data de Comisia Judeteana in preambul vorbeste de art. 8 din Legea 18/1991,desi in zona respectiva n-a fost infiintat CAP sau IAS.Ulterior s-a emis titlu de proprietate pentru Y,care stabileste amplasamentul terenului pe terenul proprietatea lui X.
Am initiat o cerere in nulitatea titlului de proprietate in temeiul Legii 169/1997,art. III alin. 1,pct. a (i) pentru motivul ca respectivul n-a adus nicio suprafata de teren in CAP si nici nu i-a fost preluat de stat.
Ca probatoriu am solicitat celor doua Comisii - Locala si Judeteana sa depuna intreaga documentatie care a stat la baza emiterii titlului lui Y,proba cu inscrisuri si interogatoriul lui Y.
Intrebarea mea este ce alte probe as putea sa mai aduc pentru a dovedi ca zona respectiva n-a fost cooperativizata?
De asemenea ,cum se aplica prevederea art. 27 alin. 2^1 din Legea 18/1991?Adica Y se poate prevala de aceasta prevedere pentru a i reconstitui proprietatea pe un amplasament care este in Certificatul lui X?
Cam multe intrebari,dar v-as ruga sa-mi dati cateva idei privitoare la probatiune.